default-image

Ο Ρέντσι ψήφισε για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις

Κόσμος
Ο Ρέντσι ψήφισε για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι σε σχολείο του Ποντασσιέβε, μικρού δήμου από την Φλωρεντία, μαζί με την σύζυγό του Ανιέζε, στο δημοψήφισμα που πραγματοποιείται στη γείτονα χώρα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, η προσέλευση των ψηφοφόρων για το συνταγματικό δημοψήφισμα, μέχρι τις 12 το μεσημέρι, ώρα Ιταλίας, διαμορφώνεται στο 20,1%. Λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για δημοψήφισμα, η συμμετοχή θεωρείται σχετικά υψηλή, αποτέλεσμα και της έκκλησης των αρχηγών όλων των κομμάτων για μαζική συμμετοχή των πολιτών.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 11 το βράδυ τοπική ώρα, και αμέσως μετά θα αρχίσει η καταμέτρηση. Τα επόμενα στοιχεία σχετικά με την προσέλευση των ψηφοφόρων θα δημοσιοποιηθούν στις 7μ.μ. ώρα Ιταλίας, 8 ώρα Ελλάδας.  

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όπως μεταδίδει το lifo.gr, θα είναι ούτως ή άλλως έγκυρο, έστω κι αν προσέλθει στις κάλπες ποσοστό χαμηλότερο από το 50% των εχόντων δικαίωμα ψήφου, αφού η μεταρρύθμιση έχει ήδη εγκριθεί από το κοινοβούλιο.

Η έγκριση ή η απόρριψη των μεταρρυθμίσεων αναμένεται να κρίνει και «την επιβίωση» της κυβέρνησης Ρέντσι, καθώς σε περίπτωση νίκης του «όχι», ο Ματέο Ρέντσι ενδέχεται να εγκαταλείψει το αξίωμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News