Ειδήσεις

Φύτεψαν 3.000 μικρά δέντρα στο Σελάκανο

Μεγάλης κλίμακας δενδροφύτευση 3000 πεύκων, κυπαρισσιών και χαρουπιών, διοργάνωσε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σελάκανου, στις θέσεις Αμμούδα και Γρα Καρά από την είσοδο έως και το βορειοανατολικό τμήμα του μεγαλύτερου δασικού πνεύμονα της Ιεράπετρας που και φέτος δέχτηκε ένα μεγάλο πλήγμα από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Επειδή έχει χαθεί πολύ μεγάλος αριθμός δένδρων από τις μικρές ή τις μεγαλύτερες πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων στο δάσος του Σελάκανου, οι εθελοντές είπαν να αναλάβουν δράση και να οργανώσουν μια μεγάλη εκστρατεία δεντροφύτευσης προκειμένου να φυτέψουν σε πρώτη φάση γύρω στα τρεις χιλιάδες πεύκα, κυπαρίσσια και χαρουπιές.

Στη δενδροφύτευση πήραν μέρος η Ι.Μ. Ιεραπύτνης και Σητείας με επικεφαλής τον σεβ. μητροπολίτη κ.κ. Κύριλλο, ο Δήμος Ιεράπετρας, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου, μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Ηρακλείου, ο Σύλλογος Μελισσοκόμων Ανατολικής Κρήτης, το Δασαρχείο Λασιθίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ΕΔΙΚ Ιεράπετρας και πάρα πολλοί μεμονωμένοι φίλοι του δάσους.

Για την περιφρούρηση του δάσους του Σελάκανου έχει συγκροτηθεί η Επιτροπή φύλαξης και προστασίας του δάσους, η οποία αποτελείται από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελάκανου κ. Δέσποινα Καπαράκη, τον δασολόγο κ. Ματθαίο Φιλιππάκη, τον πυραγό κ. Μανόλη Ροβιθάκη, τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Ανατολικής Κρήτης, και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαλλών κ. Γιώργο Μυκονιάτη.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου, με τον πρόεδρο του κ. Ανδρέα Λουκάκη ευαισθητοποιήθηκε από τους πρώτους και προσκάλεσε τα μέλη και τους φίλους του στην εθελοντική δενδροφύτευση στο δάσος του Σελάκανου.

Ο αγώνας για την αναγέννηση και την προστασία του δάσους δεν πρέπει να σταματά ποτέ και είναι υπόθεση όλων μας, μικρών και μεγάλων.

Γι' αυτό την Κυριακή και οι ορειβάτες πήρανε τα σκαπτικά τους εργαλεία και όλοι μαζί ξεκινήσανε για να φυτέψουνε μια νέα μικρή ζωή, βοηθώντας στην αναγέννηση των καμμένων εκτάσεων του Σελάκανου...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια