Ειδήσεις

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Πλοίο ασφαλείας αλλιώς εισαγγελέας!

Το δρόμο για τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας «δείχνουν» ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφορετικά ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα.

Το δρόμο για τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας «δείχνουν» και ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνεχιζόμενη απεργία της ΠΝΟ που πλήττει τους αγρότες και οδηγεί για μια ακόμη φορά στη χρεοκοπία, τις δυναμικές θερμοκηπιακές καλλιέργειες των εκτός εποχής κηπευτικών της Κρήτης.

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ, Σωκράτης Βαρδάκης, απαντώντας σε ερώτηση μας, τόνισε ότι, «είναι λογικό πως θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος 4256 του 2014, ο οποίος προβλέπει δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας εφόσον περάσουν 72 ώρες με αποκλεισμένη τη νησιωτική Ελλάδα. Θα πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας εάν δεν εφαρμοστεί ο νόμος.

Βρίσκεται σε επαφή με τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και όπως του μετέφερε αναμένεται να γίνει η κρίσιμη συνάντηση με την ΠΝΟ».

Την ίδια άποψη για εφαρμογή του νόμου σε ότι αφορά το πλοίο ασφαλείας έχει εκφράσει και ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλης Θραψανιώτης.

Τη Δευτέρα στις 8 το πρωί τα διαθέσιμα πληρώματα όλων των ναυτιλιακών εταιριών θα κάνουν συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο εμπορικής Ναυτιλίας, αντιδρώντας στο νέο φορολογικό που θα τους υποχρεώνει, όπως υποστηρίζουν, να καταβάλουν το 57% του μισθού τους στους φόρους.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ : ΣΑΠΙΖΟΥΝ 2.500 ΤΟΝΟΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΤΥΜΠΑΚΙ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ 2.500 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Θα επιδώσουν ψήφισμα με όλα τα αιτήματα τους στον κ. Κουρουμπλή. Από το αποτέλεσμα της συνάντησης που θα έχει η ΠΝΟ με τον κ. Κουρουμπλή θα εξαρτηθεί και η συνέχιση ή λήξη της απεργίας.

Ζητούν λύση "εδώ και τώρα"

Σε ότι αφορά τους αγροτικούς φορείς της Ιεράπετρας, είχαν κληθεί το απόγευμα της Κυριακής από τον δήμαρχο κ. Θ. Κλαντζάκη στις 18:30 στο Δημαρχείο συμμετέχοντας σε ευρεία σύσκεψη στην οποία κατατέθηκαν προτάσεις και απόψεις σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, η οποία θα βγάζει από την ομηρία τον αγροτικό κόσμο της περιοχής που αισθάνεται οικονομική ασφυξία αδυνατώντας να διαθέσει τα ευπαθή αγροτικά προϊόντα που παράγει, οι τιμές των οποίων έχουν καταρρεύσει από την περασμένη Πέμπτη μέχρι σήμερα.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Καλαντζάκης μας είπε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους δημάρχους του νομού Λασιθίου και Ηρακλείου προκείμενου εφόσον χρειαστεί και αν δεν λήξει η απεργία νωρίτερα, δηλαδή μέχρι τη Δευτέρα, να ζητήσουν να επισκεφτούν τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια