Ειδήσεις

Έσβησε 41χρονη μετά από επέμβαση - Συναγερμός για λοιμώξεις

Μετά από απλή επέμβαση "έσβησε" 41χρονη λόγω ενδονοσοκομειακής λοίμωξης-Συναγερμός στα χειρουργεία του νοσοκομείου και το Κέντρο Λοιμώξεων.

Όταν η Ελένη Αρβανιτάκη έμπαινε για μια επέμβαση ρουτίνας στο χιερουργείο, η οικογένειά της δεν φανταζόταν ότι θα ήταν η τελευταία φορά που την έβλεπε. Η 41χρονη από τη Ζάκυνθο υπεβλήθη προ ημερών στο Νοσοκομείο Ζακύνθου σε επέμβαση, προκειμένου να βγάλει λάμα από το πόδι της, αλλά απεδείχθη μοιραία καθώς προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

Όταν η γυναίκα ξύπνησε, το πόδι της είχε πρηστεί και δεν λειτουργούσαν το συκώτι και τα νεφρά της.

Η κρισιμότητα της κατάστασης της, έκρινε αναγκαία την άμεση μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο "Παναγία Βοήθεια".

Τελικά η γυναίκα σήμερα τα ξημερώματα και μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ σύμφωνα με το tempo24.gr έχασε την "μάχη" για την ζωή, αφήνοντας πίσω της δυο ανήλικα παιδιά και πολλά ερωτηματικά για τις συνθήκες υγεινής στους νοσοκομειακούς χώρους στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα της Ζακύνθου.

"Στοπ" στα χειρουργεία

Μετά από αυτό το περιστατικό, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος του Stigma 97,6 Σπύρος Λιβέρης αναστάλθηκαν τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και την Παρασκευή 25/11 έγινε έλεγχος για ύπαρξη μικροβίων λοιμώξεων κ.λ.π.. Ελέγχθηκαν ο χώρος του χειρουργείου, τα υλικά, γάζες κ.λ.π. βγήκαν όλα αρνητικά.

Μάλιστα ,επαναλειτούργησε το χειρουργείο αλλά δυστυχώς παρουσιάστηκαν μετεγχειρητικά πάλι τα ίδια προβλήματα, σε πιο ελαφρά μορφή, και ο ασθενής διακομίστηκε στην Πάτρα για λόγους ασφαλείας.

Κατόπιν αναστάλθηκαν όλα τα χειρουργεία, ενημερώθηκε το υπουργείο Υγείας και το κέντρο λοιμώξεων. Αναμένεται κλιμάκιο από την Αθήνα τη Δευτέρα στο νοσοκομείο Ζακύνθου αλλά και στο Ρίο για να διερευνήσει τα αίτια. Θα διερευνηθεί αν το πρόβλημα οφείλεται στα φάρμακα, στα αέρια του χειρουργείου ή σε άλλη αιτία.

Μέχρι τότε δεν θα γίνει κανένα χειρουργείο ούτε καισαρικές για λόγους ασφαλείας.

Θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά σε ελεγμένο χώρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια