default-image

Η Κρητικιά που δούλεψε με "αστέρια" της πίστας

Κρήτη
Η Κρητικιά που δούλεψε με "αστέρια" της πίστας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρωί δουλεύει ως σερβιτόρα αλλά το βράδυ ακολουθεί το πραγματικό της πάθος: το χορό. Με ρυθμό βγαλμένο από τα βάθη της Ανατολής η Δήμητρα Γουβιανάκη χορεύει εδώ και χρόνια oriental από χόμπι σε νυχτερινά μαγαζιά ,μια αναζήτηση που την οδήγησε σε πολλές συνεργασίες με «αστέρια» της πίστας.  

Μάλιστα για τις συνεργασίες της η 31χρονη Κρητικιά αναφέρει ότι γνώρισε το πραγματικό «πρόσωπο» των καλλιτεχνών αφού τους συναντούσε σε καθημερινές τους στιγμές και όχι μόνο στην πίστα.

Η Στανίση, ο Διονυσίου και ο Σαρμπέλ

Όπως αναφέρει «η  Κατερίνα Στανίση μου έκανε εντύπωση γιατί είναι μια απλή γυναίκα και όχι ντίβα. Συζητούσε με τις ώρες , δεν είχε τουπέ και δεν καθόταν μόνη στο καμαρίνι χωρίς να μιλάει σε άλλους. Ήταν επικοινωνιακή και μιλούσε με όλους. Την είχα συναντήσει όταν τραγούδησε σε νυχτερινό κέντρο του Ηρακλείου στο οποίο έκανα κι εγώ εμφάνιση.  Με τον Άγγελο Διονυσίου συνεργαστήκαμε στη Θεσσαλονίκη σε ένα από τα μαγαζιά στα λαδάδικα. Είναι ένας άνθρωπος που θα σε βοηθήσει, θα σου δώσει συμβουλές και θα σου μιλήσει για το τι εστί νύχτα.

Από τη συνεργασία με τον Άγγελο Διονυσίου στη Θεσσαλονίκη

Θυμάται ακόμα την αγάπη του Σαρμπέλ για την Ανατολή αφού ο τραγουδιστής έχει μητέρα από το Λίβανο και προφανώς και βιώματα . Όπως λέει «ο Σαρμπέλ βρέθηκε σε ενα μαγαζί που εμφανιζόμουν . Μου εξήγησε τον όρο oriental και μου μίλησε για την ιστορία του χορού. Μου έδωσε ακόμα την εξής συμβουλή: "Αν σου αρέσει ο χορός κάνε το ως επάγγελμα γιατί οι χορεύτριες oriental θεωρούνται καλλιτέχνιδες".

Μητέρα και …χορεύτρια

Αν και σπούδασε κομμωτική , εμπνεύστηκε από τη διάσημη Didem και ασχολήθηκε με το χορό το 2007. Όπως εξηγεί η 31χρονη που απέκτησε μια κόρη αλλά συνέχισε να ασχολείται στον ελεύθερο χρόνο της με το oriental « αν αγαπάς τον χορό και έχεις μέσα σου τον ρυθμό, δεν χρειάζεται να στο διδάξουν!

Ένα από τα όνειρα της Δήμητρας -που εμφανίζεται μετά την πρωινή δουλειά της σε νυχτερινά μαγαζιά της Κρήτης- είναι να ταξιδέψει στην Ανατολή και εύχεται να τα καταφέρει. Πάντως δεν παραλείπει να ζητά από όλες της γυναίκες που αγαπούν το χορό, να μην αφήσουν το όνειρό τους καθώς ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι όσοι ασχολούνται με αυτό που αγαπούν. Η ίδια είχε την υποστήριξη του μαέστρου Κώστα Παπαδάκη και του τραγουδιστή Χριστόφορου Γκόγκολου οι οποίοι την βοήθησαν να πολλαπλασιάσει τις εμφανίσεις της στα μαγαζιά, ενώ στη συνέχεια δεχόταν αρκετές προσκλήσεις να εμφανιστεί και σε oriental βραδιές. Άλλωστε όπως λέει  η ίδια  «το επάγγελμά σου κάποιες φορές μπορεί να το βαρεθείς, εγώ όμως ποτέ δεν βαρέθηκα τον χορό»….

Επιμέλεια: Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News