default-image

Σουτζουκάκια με φάβα

Γαστρονομία
Σουτζουκάκια με φάβα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτά τα σουτζουκάκια είναι διαφορετικά σουτζουκάκια, αφού δεν παρασκευάζονται με κιμά, αλλά... με φάβα. Μια ιδιαίτερη συνταγή για όσους νηστεύουν από την σεφ Ντίνα Νικολάου.

Για τα σουτζουκάκια

500γρ. φάβα βρασμένη και καλά στραγγισμένη

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο

1 κουτ. σούπας κέτσαπ

½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, σε σκόνη

80-100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

1 κουτάκι ανθρακούχο νερό

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

αλεύρι για το πασπάλισμα

½ φλιτζάνι σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

400γρ. ντοματάκια με το χυμό τους (κονσέρβα) πολτοποιημένα στο μούλτι, ή 4 μεγάλες ντομάτες ώριμες, τριμμένες στο τρίφτη

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

4-5 κόκκους μπαχάρι

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Πολτοποιείτε τη φάβα με το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζετε σε ένα σκεύος. Προσθέτετε τη ρίγανη, την κέτσαπ, το κοσκινισμένο αλεύρι και αλατοπιπερώνετε. Θα πρέπει να καταλήξετε σε ένα μίγμα σφιχτό και μαλακό που να πλάθετε χωρίς να σπάει.

Βρέχετε τα χέρια σας στο ανθρακούχο νερό και πλάθετε το μίγμα σε σουτζουκάκια. Τα περνάτε από το αλεύρι για να τηγανιστούν πιο εύκολα.

Σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το σπορέλαιο και τηγανίζετε τα φαβοσουτζουκάκια. Τα αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και 1 ποτήρι νερό. Αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και μετά χαμηλώνετε τη φωτιά.

Στη συνέχεια ρίχνετε τα φαβοσουτζουκάκια προσεκτικά και αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Πηγή: olivemagazine.gr

Φωτογραφία: Food Styling: Αντωνία Κατή

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News