default-image

Γ.Κεφαλογιάννης: Ευκαιρία και κίνδυνος η συμμετοχή στα κοινά

Κρήτη
Γ.Κεφαλογιάννης: Ευκαιρία και κίνδυνος η συμμετοχή στα κοινά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την εμπειρία του ως νέος πολιτικός μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες της πολιτικής ακαδημίας του ιδρύματος Konrad Adenauer σε συνεργασία με το ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης, ο Ρεθεμνιώτης βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ο βουλευτής εξομολογήθηκε ότι τα πολιτικά του βιώματα τον οδήγησαν στην πολίτευσή του το 2012 σε μια ιδιόμορφη εκλογική αναμέτρηση που όμως οι πολίτες ζητούσαν νέα πρόσωπα με χαρακτηριστικό ότι κατά 40% το ψηφοδέλτιο της ΝΔ είχε ανανεωθεί.

Οι προσδοκίες ήταν υψηλές λόγω των δεδομένων, όμως κατάφερε να αυτονομηθεί, δίνοντας το δικό του στίγμα. Σε τοπικό επίπεδο μπόρεσε ευκολότερα να περάσει τα μηνύματά του στους συμπολίτες του, ενώ καθημερινά δίνει μάχες για αντιμετώπιση των ενδοκομματικών παθογενειών με συγκεκριμένες αξίες και αρχές.

Το ζήτημα της ανανέωσης στην πολιτική είναι μια τάση στη σύγχρονη Ελλάδα η οποία δημιουργεί προοπτικές στο νέο πολιτικό, αν όμως γίνει αυτοσκοπός, εγκλωβίζεται. Είναι μια τόσο αφηρημένη έννοια που χωράει σχεδόν τα πάντα.

Το ζητούμενο είναι να μπορείς να βοηθάς στο γενικότερο πλαίσιο που δρουν οι συμπορευόμενοι στη φιλελεύθερη δημοκρατία και λόγω της κρίσης δημιουργήθηκαν ευκαιρίες και για τους νέους πολιτικούς με τον Γιάννη Κεφαλογιάννη να θυμάται ότι μέσα σε 4 μήνες κοινοβουλευτικής εμπειρίας, εισηγήθηκε νομοσχέδιο.

Ευκαιρία, πρόκληση και κίνδυνος στην Ελλάδα του 2016 η συμμετοχή ενός νέου πολιτικού στα κοινά, συνόψισε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης. Πρεσβεύει λοιπόν το νέο, εκτός κοινοτυπίας και με τρόπο που θα μπορέσει να εκφράσει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News