default-image

Πολιτικές Ακαδημίες: Στα... θρανία τα στελέχη του κόμματος

Κρήτη
Πολιτικές Ακαδημίες: Στα... θρανία τα στελέχη του κόμματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιούνται οι Πολιτικές Ακαδημίες επιμόρφωσης των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και στην Κρήτη.

Πολιτική Ακαδημία στο Ηράκλειο:

Η πολιτική Ακαδημία Στελεχών στο Ηράκλειο πραγματοποιείται το τριήμερο 2 με 4 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή των στελεχών να ξεπερνά και την πιο αισιόδοξη προσδοκία.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: "Αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για εμάς η επιμόρφωση των στελεχών μας. Η ΝΔ, ως ένα σύγχρονο φιλελεύθερο κόμμα, αντιλαμβανόμενη την πολυπλοκότητα και τις απαιτήσεις της εποχής λειτουργεί την Πολιτική Ακαδημία Στελεχών με στόχο την επιμόρφωση του πολιτικού-στελεχιακού δυναμικού ούτως ώστε να αποκτήσει υψηλό βαθμό εξειδίκευσης στα κυρίαρχα ζητήματα της πολιτικής ατζέντας."

Ο κ. Ευάγγελος Καρκανάκης, αν. Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ηρακλείου ανέφερε:  'Καλωσορίζουμε στην Κρήτη την Πολιτική Ακαδημία Στελεχών της ΝΔ. Μέσα από την Ακαδημία, η ΝΔ επιδιώκει να διαμορφώσει πολιτικά στελέχη τα οποία θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν πειστικά και αποτελεσματικά τον πολιτικό λόγο του κόμματος, αλλά και τη διαμόρφωση στελεχιακού δυναμικού που θα συνεπικουρεί αποτελεσματικά την διεύρυνση της απήχησης του ιδεολογικού και προγραμματικού λόγου της παράταξης."

Να σημειωθεί ότι η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών λειτουργεί υπό την αιγίδα του Προέδρου κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, την εποπτεία του Γραμματέα  Π.Ε. κ. Λευτέρη Αυγενάκη, και την ευθύνη του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας κ. Γιάννη Οικονόμου.

Σκοπός της Πολιτικής Ακαδημίας είναι να παράσχει υψηλού επιπέδου επιμόρφωση και να διαμορφώσει στελέχη υψηλής εξειδίκευσης, να εμπλουτίσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων σε ζητήματα που σχετίζονται με το σύγχρονο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον.

Επιπλέον, να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τις κατάλληλες θεωρητικές και πρακτικές μεθόδους προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε αυτό το περιβάλλον και να συμβάλει στην ομοιογένεια του πολιτικού λόγου των στελεχών που εκφράζουν τις θέσεις του κόμματος σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Ενώ, στόχος της είναι να καλύψει την αυξανόμενη απαίτηση για πολιτικό - στελεχιακό δυναμικό που θα διαθέτει υψηλό βαθμό εξειδίκευσης στα κυρίαρχα πολιτικά ζητήματα και θα έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες επικοινωνιακές απαιτήσεις.

Κατά τις συνεδριάσεις της Ακαδημίας παρουσιάσθηκαν η Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη , οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις και Προσφυγικό η Νησιωτικότητα, Οικονομία και Ανάπτυξη η Υγεία, Περιβάλλον και Αγροτικός Τομέας καθώς και η Ελληνική Εξωτερική Πολιτική και τα Εθνικά Θέματα.

Αύριο, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, ολοκληρώνεται ο κύκλος της Ακαδημίας στο Ηράκλειο που θα ασχοληθεί με τις ενότητες που αφορούν στη ιδεολογία και Ηγεσία και την Συγκριτική παρουσίαση των καταστατικών αρχών της Νέας Δημοκρατίας για τον πολίτη, στην πολιτεία και την κοινωνία με την Παιδεία και Εργασία και με την Πολιτική Στρατηγική και Πολιτική καθώς και στην επικοινωνία- Πολιτική-Κοινωνική Έρευνα, Πολιτική Στρατηγική και Πολιτική Επικοινωνία.

Πολιτική Ακαδημία στα Χανιά:

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, άσκησε από τα Χανιά ο βουλευτής Λασιθίου της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφέροντας ότι: "Δεν γίνεται επανοπροώθηση των οικονομικών μεταναστών, δεν υπάρχει συνεργασία με χώρες της μέσης ανατολής και της βόρειας Αφρικής, την ώρα που μέσα στο 2016, έχουν πεθάνει ή αγνοούνται 3.211 συνάνθρωποί μας."

Σύμφωνα με τον Γιάννη Πλακιωτάκη, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα προέρχονται από κατα 48% από τη Συρία, κατά 25% από το Αφγανιστάν, κατά 15% από το Ιράκ και κατά 4% από το Πακιστάν.

Τόνισε επίσης ότι διαχρονικά η ΝΔ, όποτε χρειάζεται είναι παρούσα στα εθνικά ζητήματα που απαιτούν ευρεία συναίνεση.

Στην πολιτική ακαδημία βρέθηκε και ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης με θέμα την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση.

Ως εξαιρετικά ενδιαφέρον και διαχρονικά επίκαιρο στην Ελλάδα το θέμα αυτό, ξεκινά από το πρόβλημα της μη γνώσης καν των πόρων που διαθέτει το δημόσιο και διαιωνίζεται με την κακή στελέχωση, καταλήγοντας στην επιβάρυνση του προϋπολογισμού.

"Η δημοσιονομική κρίση εκτόξευσε τις συνέπειες των δυσλειτουργιών, ενώ όλες οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες απέτυχαν. Δεν φταίνε όμως τα μνημόνια σύμφωνα με τον Λευτέρη Αυγενάκη για την κρίση, αλλά η μη ύπαρξη οδικού χάρτη για τη λειτουργία της χώρας. Η μεταρρύθμιση είναι στην ουσία η προσαρμογή στην πραγματικότητα και ένας διάλογος με το μέλλον για την προσέλκυση επενδύσεων, ενώ πρέπει παράλληλα να τεθεί ως πρόταγμα η χριστή διοίκηση", ανέφερε ο βουλευτής.

Νωρίτερα, η Σοφία Ζαχαράκη, αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, παρέθεσε ομιλία για το πως στήνεται μια πολιτική εκστρατεία με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται και στους Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη και Μανώλη Αδοντάκη, περιφερειακό σύμβουλο Χανίων και πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου Χανίων, αντίστοιχα.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News