default-image

Αυγενάκης: Τα ΑμεΑ αγωνίζονται για ίσες ευκαιρίες

Κρήτη
Αυγενάκης: Τα ΑμεΑ αγωνίζονται για ίσες ευκαιρίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) τονίζει ο Γραμματέας της Π.Ε. Ν.Δ. και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, εμ αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ, η οποία εορτάζεται την 3η Δεκεμβρίου.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ" - ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΑ ΜΑΖΙ ΣΕ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Αυγενάκη:

«Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Με αφορμή την ημέρα αυτή αναδεικνύουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία και ευθύνη και ενσκήπτουμε με μεγαλύτερη προσοχή πάνω από τα δικαιώματα και, κυρίως, τις δυνατότητες των συνανθρώπων μας με αναπηρία.

Η βαθιά ύφεση, οι άστοχες πολιτικές και τα ημίμετρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν εξουθενώσει αυτή την πολύτιμη κοινωνική ομάδα και την έχουν θέσει, για μια ακόμη φορά, στο περιθώριο.

Στη ΝΔ πιστεύουμε και μαχόμαστε για να προσφέρουμε στους ανθρώπους αυτούς την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τις ικανότητές τους και να συμμετάσχουν ενεργά στην αλλαγή που χρειάζεται η χώρα.

Τα άτομα με αναπηρία δε ζητούν ιδιαίτερη μεταχείριση και διευκολύνσεις, αλλά αγωνίζονται καθημερινά για ίσες ευκαιρίες μέσα στην κοινωνία. Στόχος όλων μας στη ΝΔ αποτελεί όχι η τυπική, αλλά η πραγματική ισότητα. Ισότητα, η οποία θα επιτευχθεί μέσα από μεταρρυθμίσεις που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την ενσωμάτωσή τους σε όλες τις πτυχές της σύγχρονης κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής, πάντα με σεβασμό στην ατομική και ομαδική ιδιαιτερότητα.

Οι άνθρωποι με αναπηρία είναι άνθρωποι ειδικών δυνατοτήτων, ζωντανό παράδειγμα θέλησης και κινητήριος δύναμη για την είσοδο της Ελλάδας με μια νέα περίοδο κοινωνικής δικαιοσύνης, δημιουργίας και προόδου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News