default-image

Αποχαιρετούν τα θύματα της Σαπεκοένσε

Ποδόσφαιρο
Αποχαιρετούν τα θύματα της Σαπεκοένσε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διαδικασία επαναπατρισμού των σορών των μελών της αποστολής της Σαπεκοένσε από την Κολομβία στη Βραζιλία άρχισε και ολοκληρώθηκε χθες με τη συνδρομή της βραζιλιάνικης πολεμικής αεροπορίας.

Σήμερα το πρωί (ώρα Βραζιλίας) θα λάβει χώρα στην «Αρένα Κοντά» το μνημόσυνο που είχε σχεδιάσει η διοίκηση του συλλόγου παρουσία του κοινού προκειμένου οι κάτοικοι της πόλης να αποχαιρετήσουν τους ήρωες της ομάδας, ποδοσφαιριστές, προπονητές και τους παράγοντες που έχασαν τη ζωή τους στην πτήση προς το Μεδεγίν την περασμένη Τρίτη. Θα είναι μια τελετή που θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες και στην οποία θα βρεθούν τόσο ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Μισέλ Τεμέρ, όσο και ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο.

Αναμένεται, δε, να δοθεί η ευκαιρία στον κόσμο να πατήσει τον αγωνιστικό χώρο όπου θα βρίσκονται τοποθετημένα τα φέρετρα ώστε να πει «αντίο» στους ανθρώπους που τους έδωσαν χαρά με την πορεία τους στο Κόπα Σουδαμερικάνα και την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Σημαντικό ρόλο στην τελετή θα παίξουν και οι εργαζόμενοι της Σαπεκοένσε. Ο σύλλογος ζήτησε από τους ίδιους και όσους βρεθούν στο γήπεδο να απελευθερώσουν μπαλόνια πράσινα και λευκά που θα συμβολίζουν τις ψυχές εκείνων που απεβίωσαν στο τραγικό δυστύχημα. Στο μεταξύ, η διοίκηση της Σαπεκοένσε προσπαθεί να σταθεί στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων και ήδη κατέβαλε τις αποζημιώσεις που έλαβε από τα συμβόλαια ασφάλειας ζωής που είχε υπογράψει, ενώ το ίδιο έκανε και η βραζιλιάνικη συνομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, η οικογένεια του ποδοσφαίρου συνεχίζει με πράξεις να βοηθά τη «Σάπε». Η Σπορτ Ρεσίφε και η Φιγκεϊρένσε ανακοίνωσαν πως τα έσοδα από τον αγώνα τους για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της serie Α της Βραζιλίας θα δοθούν στη Σαπεκοένσε, ενώ ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Ζίκο, αποφάσισε να διαθέσει τα έσοδα από το παραδοσιακό ετήσιο φιλικό παιχνίδι των «αστέρων» που διοργανώνει στον σύλλογο της Σάντα Καταρίνα.

Πηγή: www.sentragoal.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News