default-image

Τα χιόνια έφεραν και τους πρώτους ...χιονάνθρωπους

Κρήτη
Τα χιόνια έφεραν και τους πρώτους ...χιονάνθρωπους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα χιόνια που έπεσαν στα μέσα της εβδομάδας στην Κρήτη αποτέλεσαν και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία σε οικογενειάρχες και μη , να κάνουν «ποδαρικό» στα ορεινα προκειμένου να απολαύσουν το λευκό τοπίο και να ξεφύγουν έστω και λίγο από τα συνηθισμένα ,τις υποχρεώσεις και τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΦΕΡΝΕΙ ΗΛΙΟ

Ήδη οι πρώτοι εκδρομείς έκαναν την εξόρμηση τους και οι εικόνες για παράδειγμα ,από τα Ανώγεια αποκαλύπτουν ένα άκρως χειμερινό σκηνικό με τον ερχομό του Δεκέμβρη.

Η αγωνία ωστόσο να συναντήσουν το χιόνι και να παίξουν μαζί του  αποτέλεσαν βάλσαμο και πλημμύρισαν με χαμόγελα μικρούς και μεγάλους που ανηφόρισαν προς τα ορεινά με πολλή "ζεστή" διάθεση.

Ανώγεια και Οροπέδιο Λασιθίου αυτό το Σαββατοκύριακο θα έχουν την τιμητική τους καθώς το χιόνι δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα και οι εκδρομείς που θα βρεθούν στα ορεινά θα μπορούν να απολαύσουν το τοπίο της φύσης ενώ σύμφωνα και με τις μετεωρολογικές προγνώσεις εκτός από το κρύο που θα είναι τσουχτερό θα σημειωθούν και βροχοπτώσεις κατά τόπους.

Για αυτό το Σαββατοκύριακο και σύμφωνα με το meteo.gr κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στην Κρήτη θα είναι οι έντονες νεφώσεις αλλά και οι κατά τόπους βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά με την θερμοκρασία σε σχετικά κανονικά για την εποχή επιπεδα.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΟΤΑΜΙ ΑΠΟ ΠΑΓΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο

Με αρκετές νεφώσεις θα είναι ο καιρός στο Ηράκλειο Κρήτης σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου και άπνοια. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση, με βροχή, με την θερμοκρασία στους 16 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση της άπνοιας.

Για αύριο Κυριακή 4/12, προβλέπεται συννεφιά, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου και άπνοια. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με συννεφιά, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 15 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση της άπνοιας.

Χανιά

Αρκετά συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στα Χανιά σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου και μέτριους δυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αρκετές νεφώσεις αλλά και βροχές με την παρουσία αιθαλομίχλης , με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 14 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Για αύριο Κυριακή 4/12, ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς ανατολικούς ανέμους έντασης 2 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 14 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Ρέθυμνο- Άγιος Νικόλαος

Ασθενής βροχόπτωση θα εκδηλωθεί στο Ρέθυμνο και τον Άγιο Νικόλαο,  σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με βροχοπτώσεις, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 15 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

Για αύριο Κυριακή 4/12, ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοανατολικούς ανέμους έντασης 2 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 14 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News