default-image

Απόψε το δείπνο στο...σκοτάδι με μάτια ερμητικά κλειστά

Κρήτη
Απόψε το δείπνο στο...σκοτάδι με μάτια ερμητικά κλειστά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια κοινωνική και συνάμα εκπαιδευτική, πρωτότυπη και βιωματική εκδήλωση έρχεται για 5η φορά στην Κρήτη, το βράδυ του Σαββάτου και ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Με την παρακίνηση «Κλείσε για λίγο τα μάτια και... δες τον κόσμο αλλιώς», ο Σύλλογος Τριτέκνων Ηρακλείου, η Νεολαία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών και το κοινωνικοπολιτικό blog "Με άλλα μάτια" (http://meallamatia.blogspot.com), προσκαλούν τους Ηρακλειώτες να ζήσουν μια πρωτότυπη, βιωματική εμπειρία σε ευρωπαϊκά πρότυπα.

«Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στις 8:30 το βράδυ, ελάτε να φάμε, να πιούμε και να διασκεδάσουμε, αφήνοντας την όρασή σας έξω από το μαγαζί! Το δείπνο στα "τυφλά" θα στρωθεί στην "Έπαυλη" (Ειρήνης και Φιλίας 185, 5ο χλμ. Ηρακλείου-Μαλάδων). Σβήνουμε για λίγο τα φώτα και με τη βοήθεια εκπαιδευμένων εθελοντών φωτίζουμε τις ψυχές μας και προκαλούμε τις υπόλοιπες αισθήσεις μας!

Για το "Δικαίωμα στη Ζωή"

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν υπέρ του Συλλόγου ΑμεΑ "Δικαίωμα στη Ζωή", σύλλογος που θέλει να επαναλειτουργήσει το Κέντρο Αποκατάστασης ΑμεΑ που διατηρεί στα Καλέσα, καθώς και να εγκαινιάσει τη νέα θεραπευτική του δομή στο Θραψανό.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα ανάψουν τα φώτα και θα ακολουθήσει γλέντι ως το πρωί, με το συγκρότημα του Γιώργου Βρέντζου ("Κάτης") στα κρητικά και μετά με DJ και μοντέρνους χορούς. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του περιφερειάρχη κ. Σταύρου Αρναουτάκη, ενώ μοναδικός χορηγός είναι ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Κρήτης (ΣΥΦΑΚ). Χορηγοί επικοινωνίας είναι η "ΚΡΗΤΗ TV", εφημερίδα "Νέα Κρήτη".

Απαραίτητη κρίνεται η αγορά πρόσκλησης πριν την ημέρα της εκδήλωσης. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6974/060.758 (Μανόλης Αχλαδιανάκης) και 6984/605.747 (Μαρία Παπαδάκη). Προσκλήσεις θα διατίθενται, επίσης, και από το βιβλιοπωλείο "Ελευθερουδάκης" (οδός 1821, αρ. 10).

Πάνε για ρεκόρ : Στόχος τα 250 άτομα

Πρόκειται για το 9ο πανελληνίως "Δείπνο στο σκοτάδι", με στόχο αυτή τη φορά τα 250 άτομα, για το ρεκόρ συμμετοχής στην Κρήτη! Το "Δείπνο στο σκοτάδι" αποτελεί ένα διαδραστικό, πολύ όμορφο ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων, μια μοναδική βιωματική εμπειρία που θα μείνει πραγματικά αξέχαστη σε όσους θα έχουν την ευκαιρία να παραβρεθούν στην εκδήλωση. Ξυπνά και οξύνει τις υπόλοιπες αισθήσεις, πλην της οράσεως, ενώ βοηθά επίσης τον κόσμο να ευαισθητοποιηθεί και να κατανοήσει καλύτερα την κατάσταση και την καθημερινότητα μιας μεγάλης ομάδας συνανθρώπων μας.

Σημειώνεται ότι οι σερβιτόροι που θα καθοδηγούν και θα σερβίρουν τους καλεσμένους είναι ειδικά εκπαιδευμένοι τυφλοί και βλέποντες εθελοντές, στα πρότυπα των ευρωπαϊκών "Dinner in the dark". Οι παρευρισκόμενοι εκείνο το βράδυ καλούνται να δειπνήσουν - με πλήρες μενού - στο απόλυτο σκοτάδι, λαμβανομένων εκ των προτέρων όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας - τηρούνται ευρωπαϊκές προδιαγραφές - αφήνοντας για λίγο στην άκρη την όρασή τους!

 Μέχρι σήμερα, τη διοργάνωση έχουν απολαύσει πάνω από 1.600 άτομα ανά την Ελλάδα!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News