default-image

Καταγγέλλει και προειδοποιεί ο ΣΥΔΚΑΚ

Μπάσκετ
Καταγγέλλει και προειδοποιεί ο ΣΥΔΚΑΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαφή εντολή στα μέλη του έδωσε ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κρήτης να προχωρούν σε άμεση διακοπή - εις βάρος του υπαίτιου σωματείου - κάθε αγώνος στον οποίο θα παρατηρηθεί πράξη ή απόπειρα βιαιοπραγίας κατά διαιτητή.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΔΚΑΚ καταγγέλλει τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο παιχνίδι παίδων ΟΦΗ-Εργοτέλης και τονίζει ότι θα κινηθεί δικαστικά προκειμένου να τιμωρηθεί ο φίλαθλος-πατέρας που επιτέθηκε στον α' διαιτητή κ. Πίπλιο.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Όπως ενδεχομένως έχει ήδη γίνει γνωστό απ' το φύλλο αγώνα και τις υποβληθείσες εκθέσεις, την Κυριακή 12/11/2016 , κατά τη διάρκεια του αγώνα παιδικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚ  μεταξύ των ομάδων «ΟΦΗ - Εργοτέλης ΓΣ», ο φίλαθλος - γονέας παίκτη της γηπεδούχου ομάδας κος Βλαχάκης Ευάγγελος  εξύβρισε και χειροδίκησε χτυπώντας την πλάτη τον α' διαιτητή της αναμέτρησης κο Πίπλιο Παναγιώτη.

Ο κος Βλαχάκης αισθάνθηκε αδικημένος για την εφαρμογή του κανονισμού που επέβαλλαν οι συνάδελφοι διαιτητές και προτίμησε να «πάρει την κατάσταση στα χέρια του». Εκτός απ' το ότι εξύβρισε και προσέβαλλε με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς τον κο Πίπλιο, τον χτύπησε δυνατά στην πλάτη με αποτέλεσμα οι διαιτητές να διακόψουν τον αγώνα και να ζητήσουν την άμεση αποχώρηση του απ' τον αγωνιστικό χώρο. Όμως - όπως φάνηκε κι απ' τη συνέχεια - αυτό δεν ήταν αρκετό, καθώς ο κος Βλαχάκης περίμενε τους διαιτητές έξω απ' το γήπεδο μισή ώρα περίπου μετά τη λήξη του αγώνα και με το πρόσχημα του αιτήματος εξηγήσεων τους προπηλάκισε, εμποδίζοντας τους να αποχωρήσουν απ' τον προαύλιο χώρο του γυμναστηρίου. Αν δεν έσπευδε μάλιστα ο προπονητής της ανδρικής ομάδας του ΟΦΗ να τον τραβήξει με το ζόρι, θα είχαμε περαιτέρω δυσάρεστες συνέπειες για τους διαιτητές.

Όπως έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν δεν θα ανεχθούμε σε καμία περίπτωση καταστάσεις βιαιοπραγίας και χειροδικίας εις βάρος των διαιτητών-μελών μας. Κανένα παράπονο ή αίσθημα αδικίας δεν δικαιολογεί την άσκηση σωματικής βίας εναντίον ερασιτεχνών διαιτητών οι οποίοι προσπαθούν να διευθύνουν ένα παιχνίδι μπάσκετ.

Στα πλαίσια αυτά και με αποκλειστικό σκοπό την προστασία των μελών μας καθιστούμε πλέον σαφή την οδηγία μας προς όλους τους διαιτητές του Συνδέσμου μας, γι' άμεση διακοπή - εις βάρος του υπαίτιου σωματείου - κάθε αγώνος στον οποίο θα παρατηρηθεί πράξη ή απόπειρα βιαιοπραγίας κατά διαιτητή (όπως εξ άλλου προβλέπεται και από τους κανονισμούς).

Επιπρόσθετα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας αποφάσισε όπως:

*Υποστηρίξει ηθικά το συνάδελφο κο Πίπλιο Παναγιώτη για τη χειροδικία που ασκήθηκε εναντίον του από φίλαθλο της γηπεδούχου ομάδας, μετά το παιχνίδι παίδων «ΟΦΗ Εργοτέλης ΓΣ» στις 12/11/2016

*Υποβάλει εντός των ημερών, καταγγελία στην εισαγγελία Ηρακλείου, συνοδευόμενη απ' το υλικό του παιχνιδιού (φύλλο αγώνος, εκθέσεις διαιτητών), για τις περαιτέρω ενέργειες της. Υπενθυμίζουμε ότι βάσει του σχετικού νόμου περί βίας σε αθλητικούς χώρους ασκείται αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη.

*Ενημερώνουμε παράλληλα όλα τα σωματεία της Κρήτης πως, σε περίπτωση που σημειωθούν ξανά αντίστοιχα κρούσματα βίας σε βάρος μελών του ΣΥΔΚΑΚ, δεν θα διευθύνει ξανά διαιτητής του Συνδέσμου μας αγώνα που συμμετέχει οποιοδήποτε τμήμα του σωματείου, του οποίου οι παράγοντες ή φίλαθλοι-γονείς δημιούργησαν τα επεισόδια.

Είμαστε αναγκασμένοι να προστατέψουμε τη σωματική ακεραιότητα των διαιτητών - μελών μας και να αποβάλλουμε παρόμοιες συμπεριφορές από τους αγωνιστικούς χώρους. Καταλήγοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ένωση για την άψογη συνεργασία και την εφαρμογή του Κανονισμού της Ομοσπονδίας. Ευελπιστούμε και προσβλέπουμε στη συνέχιση της».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News