default-image

Με λόγια γεμάτα έμπνευση μίλησε στους νέους η Μπακογιάννη

Κρήτη
Με λόγια γεμάτα έμπνευση μίλησε στους νέους η Μπακογιάννη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με νέους από όλη την Κρήτη συναντήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη το απόγευμα της Παρασκευής στα Χανιά, στα πλαίσια της Πολιτικής Ακαδημίας του Ιδρύματος Konrad Adenauer.

Με λόγια γεμάτα έμπνευση μίλησε στους νέους για την πολιτική και στη συνέχεια δέχθηκε ερωτήσεις. Κάλεσε τη νέα γενιά να κάνει τη διαφορά, τώρα που η Ευρώπη και η Δημοκρατία βρίσκονται σε κρίση αντιπροσώπευσης με χαμηλή συμμετοχή στα κοινά.

Η πολύπειρη πολιτικός με τα 25 χρόνια καριέρας, ανέφερε ότι όποιος επιθυμεί να πολιτευθεί, ας το κάνει με πολύ πάθος ή... να μείνει στο σπίτι του.

Αναφορικά με το Κυπριακό ζήτημα θεωρεί ως απόλυτη ανάγκη να συμπίπτει η πολιτική της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ ως προν τον Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε ότι αναμετρήται πλέον ως εθνάρχης της Τουρκίας, όπως ο Κεμάλ Ατατούρκ και ταυτόχρονα προσπαθεί να διασφαλίσει την μη ανάδυση Κουρδικού κράτους.

Έκανε τη ζεύξη των γεγονότων της Κριμαίας με τη νέα κρίση στο Αιγαίο, τονίζοντας ότι η συνθήκη της Λωζάνης είναι λογικά αδιασάλευτη.

Το "παράπονό" της; Ότι δέχεται ο πολιτικός κόσμος κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς τη στοιχειώδη ευγένεια την ώρα μάλιστα που η ίδια στα τόσα χρόνια καριέρας βάζει το χέρι της στη φωτιά, ότι δεν έχει κάνει δήλωση "για τα.. μανταλάκια".

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News