Ειδήσεις

Αγρότες στέλνουν εξωδικο και η Περιφέρεια ζητά άμεσα πλοίο

Νέα δεδομένα έρχονται από την Ανατολική Κρήτη αναφορικά με την απεργία της ΠΝΟ αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την πίεση προς την κυβέρνηση οι αγροτικοί φορείς του νομού Λασιθίου και της Περιφέρειας Κρήτης.

Νέα δεδομένα έρχονται από την Ανατολική Κρήτη αναφορικά με την απεργία της ΠΝΟ αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την πίεση προς την κυβέρνηση οι αγροτικοί φορείς του νομού Λασιθίου και της Περιφέρειας Κρήτης.

Σκοπός τους είναι να ξεκινήσει η διαδικασία της εφαρμογής του νόμου 4256 για δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας εάν κλιμακωθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΝΟ.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ, ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Ο αγροτικός σύλλογος Σητείας σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Γ. Τσιφετάκη ανέθεσε σήμερα σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας να επεξεργαστεί τη σύνταξη και αποστολή εξώδικου προς τον Γενικό Γραμματέα υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ο οποίος σύμφωνα με νόμο 4256 οφείλει να συγκαλέσει το Συμβούλιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, το οποίο θα εισηγηθεί στον υπουργό κ. Κουρουμπλή τη δρομολόγηση συγκεκριμένων πλοίων σε συγκεκριμένες νησιωτικές ακτοπλοϊκές γραμμές.

Την ίδια ώρα ξεκινάει νέα σύσκεψη στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της αντίδρασης και της λύσης του προβλήματος αποκλεισμού της Κρήτης, της πιθανής δυναμικής κινητοποίησης για να μην ξαναβρεθεί ο αγροτικός τομέας στη δύσκολη θέση να καταστρέψει την παραγωγή του και τέλος στο τραπέζι θα πέσει η πρόταση για προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά των κυβερνητικών παραγόντων.

Η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης κ. Θεανώ Βρέντζου μιλώντας στο neakriti.gr, υποστήριξε: «Επικοινώνησα με κ. Σαντορινιό, υφυπουργό εμπορικής Ναυτιλίας και μου δήλωσε ότι είναι αναρμόδιος. Περιμένω να έχω και νέα επαφή με τον κ. Κουρουμλή για να δω τελικά αν εισακουστεί ο νόμος για  δρομολόγηση πλοίου  ασφαλείας».

Την ναύλωση πλοίου ασφαλείας για την μεταφορά αγροτικών προϊόντων της Κρήτης λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ ζητεί ο Περιφερειάρχης από την Κυβέρνηση

Tην ναύλωση πλοίου ασφαλείας για την μεταφορά των ευπαθών αγροτικών προϊόντων του νησιού μας, εφόσον απαιτηθεί, λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ σήμερα και αύριο, ζητά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης τονίζει στην επιστολή του ότι, η Περιφέρεια σέβεται τον αγώνα της ΠΝΟ αλλά σέβεται και αντιλαμβάνεται την αγωνία και τον κόπο των παραγωγών της Κρήτης καθώς «η  ασυνέπεια παράδοσης καταξιωμένων  προϊόντων, εγκυμονεί πιθανούς  κινδύνους, όπως την διακοπή συνεργασίας με βασικούς συντελεστές- προμηθευτές, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία του νησιού».  

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην επιστολή του προς τον Υπουργό που κοινοποιείται στου Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομικών και του βουλευτές, αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

η απεργία που έχει ήδη ανακοινωθεί από την  Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), για τις 02-04/12/2016 όπως γνωρίζετε θα  αποκλείσει  για άλλη μια φορά την Κρήτη και όλη την νησιωτική Ελλάδα, θέτοντας σε κίνδυνο την οικονομία του νησιού μας και κυρίως της αγροτικής παραγωγής.

Η Περιφέρεια Κρήτης καταβάλει συνεχείς προσπάθειες για την προώθηση, προβολή και εδραίωση των ποιοτικών προϊόντων του νησιού στα ράφια της Ελληνικής και Διεθνούς αγοράς. Η  ασυνέπεια παράδοσης καταξιωμένων  προϊόντων, εγκυμονεί πιθανούς  κινδύνους, όπως την διακοπή συνεργασίας με βασικούς συντελεστές- προμηθευτές, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία του νησιού.  

Σεβόμενοι  τον αγώνα  και τα αιτήματα της ΠΝΟ, αλλά και αντιλαμβανόμενοι την αγωνία των παραγωγών του νησιού μας, ζητάμε  να καταβάλλετε  κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου  να ενεργοποιηθούν εγκαίρως, όλες οι νόμιμα προβλεπόμενες διαδικασίες,  για την  ναύλωση  πλοίου  ασφαλείας,  για την μεταφορά των ευπαθών αγροτικών προϊόντων του νησιού μας εφόσον απαιτηθεί (άμεση ενεργοποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας).

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση  και είμαστε στην διάθεση σας για οποιοδήποτε  συνεργασία».

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετασης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια