Ειδήσεις

ΑΤΑΧΤΟΙ: Ο Γερμανός που ακόμη και μετά θάνατον... βοηθάει

Δεν ήταν Κρητικός ,δεν ήταν Έλληνας , ήταν Γερμανός στην καταγωγή, όμως η αγάπη του για την Κρήτη ήταν τέτοια που τον οδήγησε στο να δημιουργήσει το forum ''kreta - welt ''με μέλη από Αυστρία, Γερμανία και Ελβετίαα και με κύριο σκοπό να βοηθήσει στο να έρθουν περισσότεροι Γερμανοί τουρίστες από όλο τον κόσμο στο νησί.

Τελευταία φορά που ο  δημοσιογράφος Κlaus Eckhardt  βρέθηκε στη μεγαλόνησο ήταν  το καλοκαίρι του 2012 που έμελλε να είναι και η τελευταία καθώς  άφησε την τελευταία του πνοή και θάφτηκε  μάλιστα στα χώματα της Κρητικής γης.

Και ενώ θα περιμένει κανείς ότι όλα θα τέλειωναν για το forum που αφορούσε την Κρήτη , στην μνήμη του η ομάδα όχι μόνο υφίσταται αλλά  συνεχίζει να υπάρχει και να βοηθάει το νησί μας . Περισσότερα από 700 μέλη και παραπάνω από 70-100 ενεργά μέλη  και αρχίσανε να βοηθάνε μέσω της Griechenlandhilfe  τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη .

Η φωτογραφία είναι  από το εξώφυλλο του ημερολογίου που έγινε εις μνήμη του δημιουργού της ομάδας . 

Μάλιστα αξιοσημείωτο το γεγονός ότι για δεύτερη φορά στηρίζει εμπράκτως το εθελοντικό  Σωματείο «Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι»  προσφέροντας χρήματα, 700 ευρώ για την ακρίβεια , για την αγορά σχολικών ειδών από τοπικά βιβλιοπωλεία  στα πλαίσια της καθιερωμένης δράσης «Σχολικά Καλάθια Αλληλεγγύης».

Μέσω του neakriti.gr οι  ΑΤΑΧΤΟΙ θέλουν και δημοσίως να ευχαριστήσουν τους Γερμανούς πολίτες και τους ανθρώπους του forum για την συνεχή στήριξη τους σε δεκάδες οικογένειες Κρητικών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά και να πάρουν τα απαραίτητά σχολικά είδη για τα παιδιά τους

Στην ανακοίνωση -ευχαριστήριο αναφέρουν

Το Διοικητικό Συμβούλιο του εθελοντικού Σωματείου «Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι»    (Άνθρωποι Της Αλληλεγγύης Χωρίς Τείχη και Οικονομική Ιδιοτέλεια)   εκ μέρους όλων των μελών   νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει από καρδιάς το forum «Kreta-Welt»  από την Αυστρία και την Γερμανία που στηρίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την προσπάθειά μας στη συλλογή σχολικών ειδών με το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ!!

 Το χρηματικό ποσό, μοιράστηκε σε τοπικά βιβλιοπωλεία που στηρίζουν εξίσου την προσπάθειά μας στην νέα μας πλέον καθιερωμένη δράση    «Σχολικά Καλάθια Αλληλεγγύης».

Να σημειωθεί ότι πέρυσι είχαν στηρίξει την ομάδα Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι.  με 1000€ και αγοράσαν και πάλι από τοπικά βιβλιοπωλεία σχολικά , για την στήριξη των  τοπικών επιχειρηματιών . Ενώ συνολικά έχουν βοηθήσει τρεις φορές το εθελοντικό σωματείο Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. , δυο χρονιές για τα σχολικά είδη και μία φορά για την ενίσχυση του σωματείου μας.

Το forum καθώς και η βιβλιογραφία του Klaus Eckhardt βρίσκεται στα παρακάτω link.

http://www.kreta-welt.de/

http://www.kreta-buch.de/webseite/de/klaus-eckhardt,271_1_0_82.5,7

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια