Ειδήσεις

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τις εορτές

Απο την  Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου ξεκινάει το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων. Οι έμποροι, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στηρίζουν τις ελπίδες τους για αύξηση του τζίρου στην περίοδο των εορτών.

Βοηθώντας τόσο το  κλίμα να ζεσταθεί όσο και την αγοραστική κίνηση των καταναλωτών να τονωθεί με σειρά εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στο κέντρο της πόλης και στους εμπορικούς δρόμους.

Αλλά και με τις χαμηλές τιμές, τις προσφορές και τα δώρα που θα κάνουν στους πελάτες τους. Σημειώνεται πως σύμφωνα με σχετικό νόμο, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με συνεχές ωράριο απο τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Όμως, το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης και των τσεκουρεμένων εισοδημάτων, όπως τονίζουν οι έμποροι κάθε χρονιά αντί να ανεβαίνει, κατεβαίνει ολοένα και περισσότερο  ο τζίρος τους, τους έχει να εμφανίζονται αρκετά συγκρατημένα αισιόδοξοι, αλλά και απογοητευμένοι.

Τα καταστήματα που και φέτος αναμένεται να σημειώσουν κινητικότητα, θα είναι σίγουρα τα καταστήματα τροφίμων. Πιο συγκεκριμένα τα σούπερ μάρκετ, τα κρεοπωλεία, τα οπωροπωλεία, και φυσικά τα ζαχαροπλαστεία, με το έθιμό να θέλει το εορταστικό τραπέζι να πλαισιώνεται απο πλούσια εδέσματα και γλυκά.

Αλλά και τα καταστήματα παιχνιδιών και  παιδικού ρουχισμού, με τους γονείς να δίνουν και αυτές τις γιορτές προτεραιότητα στις ανάγκες των παιδιών τους. Επίσης σχετική κινητικότητα θα έχουν και τα είδη δώρων λόγω τόσο της παράδοσης που θέλει την ημέρα της Πρωτοχρονιάς να ανταλλάσσονται δώρα, όσο και  των ονομαστικών εορτών που θα μας οδηγήσουν στην αγορά δώρων για τους αγαπημένους μας φίλους, συγγενείς και γνωστούς που θα εορτάζουν.

Ρεπορτάζ: Μαρία Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια