default-image

Η απάντηση στην ασφαλτόστρωση για... κλάματα

Κρήτη
Η απάντηση στην ασφαλτόστρωση για... κλάματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας όπως ήταν φυσικό τα ανάλογα σχόλια, έχουν κάνει φωτογραφίες με εργασίες ασφαλτόστρωσης, χωρίς να μετακινηθούν οχήματα και κάδοι. Σας φαίνεται απίστευτο; Και όμως, είναι αληθινό και συνέβη στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στην οδό Επιμενίδου Μαρούλη, όπου ο Δήμος προχώρησε σε εργασίες ασφαλτόστρωσης... αλλά η άσφαλτος δεν κάλυψε όλο το δρόμο!

Όπως ξεκάθαρα δείχνουν οι φωτογραφίες, ο δρόμος στην περιοχή ασφαλτοστρώθηκε χωρίς να ληφθεί υπόψη ότι θα πρέπει να μετακινηθούν τα αυτοκίνητα και οι κάδοι απορριμμάτων. Συνεπώς, τα σημεία που κάλυπταν κάδοι και σταθμευμένα οχήματα έμειναν χωρίς άσφαλτο, διαμορφώνοντας μια απίστευτη και παράδοξη εικόνα, αφού τα συνεργεία έβαλαν άσφαλτο μόνο εκεί που μπορούσαν, με αποτέλεσμα τις εικόνες που σας παρουσιάζουμε, οι οποίες έγιναν viral στο διαδίκτυο.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Το γεγονός, πέρα από τα γέλια, την οργή και τα καυστικά σχόλια, προκαλεί και πολλά ερωτηματικά σχετικά με το ποιος ευθύνεται γι' αυτό... Κάποιοι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι δεν ειδοποιήθηκαν εγκαίρως ώστε να μετακινήσουν τα αυτοκίνητά τους, ενώ διαφορετική εικόνα παρουσίασαν Δήμος και Αστυνομία.

Όπως προκύπτει όμως από τις δηλώσεις κατοίκων της περιοχής, ο Δήμος είχε ειδοποιήσει. Είχε βάλει κορδέλες για να γίνουν τα έργα, αλλά κάποιοι αποφάσισαν μάλλον να τις αγνοήσουν. Τελικά, τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου αποφάσισαν να ασφαλτοστρώσουν μόνο όσο σημεία του δρόμου ήταν ελεύθερα, δημιουργώντας αυτήν την εικόνα... για γέλια και για κλάματα, που όλοι ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην ξανά - αντικρίσουμε ποτέ και πουθενά. Πάντως, όσοι την είδαν δε σταματούσαν να γελούν, να ντρέπονται, να εξοργίζονται και φυσικά να φωτογραφίζουν το απίστευτο αυτό σκηνικό, ασταμάτητα...

Τι απαντά ο Δήμος

«Φταίνε οι οδηγοί που δεν πήραν τα αυτοκίνητά τους»

Σε συνέχεια του σάλου, των αναφορών και των επισημάνσεων μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου σχετικά με τις νέες "περίεργες" ασφαλτοστρώσεις που γίνονται εντός της πόλης του Ρεθύμνου και που, όπως τονίζει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του Δήμου Ρεθύμνου, «υποτιμούν το έργο του Δήμου Ρεθύμνου», σε ανακοίνωσή της η δημοτική Αρχή ξεκαθαρίζει ότι «η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου, καταρχήν:

Α) Ενημέρωσε τους πολίτες με σημειώματα που τοποθετήθηκαν στα σταθμευμένα αυτοκίνητα αργά τη νύχτα, επί τρεις μέρες, που επισήμαναν την ανάγκη να απομακρυνθούν τα αυτοκίνητα κατά τη μέρα της ασφαλτόστρωσης.

Β) Είχαν τοποθετηθεί κόκκινες κορδέλες που απαγόρευαν τη στάθμευση κατά μήκος του δρόμου.

Γ) Η είσοδος στην οδό (που τυγχάνει μονόδρομος) είχε αποκλειστεί με μηχάνημα του Δήμου.

Δ) Είχε ειδοποιηθεί η Τροχαία για να συνδράμει στο έργο της υπηρεσίας».

Παρ' όλα αυτά, το θέμα, όπως συμπληρώνει η υπηρεσία, «δημιουργήθηκε γιατί κάποιοι δημότες επιμένουν να είναι ασυνείδητοι. Η Τροχαία, για λόγους που την αφορούν, αδυνατούσε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Δήμου για απομάκρυνση των σταθμευμένων οχημάτων», ενώ «όσον αφορά στους κάδους απορριμμάτων που δε μετακινήθηκαν, εφόσον ήταν παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην ευθεία δεν είχε νόημα το μηχάνημα να κάνει ελιγμούς και να καλύψει το οδόστρωμα στην ευθεία. Από την άλλη πλευρά, η Υπηρεσία και ο εργολάβος δε γινόταν να ακυρώσουν ή να αναβάλουν την ασφαλτόστρωση, γιατί σε τέτοια περίπτωση η άσφαλτος θα καταστρεφόταν και δε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ξανά».

Το πρόβλημα λοιπόν, όπως καταλήγει η Τεχνική Υπηρεσία «δημιουργήθηκε παρά τις ενέργειες ενημέρωσης από πλευράς Δήμου».

Προκειμένου, μετά από αυτό το παράδοξο που έγινε στο Ρέθυμνο, να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά, ο Δήμος παρακαλεί πολύ τόσο τους πολίτες όσο και τις συναρμόδιες υπηρεσίες να συμμορφώνονται με τις ενημερώσεις του για τα έργα που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες ή που θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον. Από την άλλη, για να προλάβει, όπως αναφέρει, «και άλλες απόψεις που θέλουμε να πιστεύουμε ότι καλόπιστα εκφράζονται», σημειώνει πως το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και η ασφαλτόστρωση δεν έχει ολοκληρωθεί. Μέχρι τώρα, όπως επισημαίνει η υπηρεσία, έχει κατασκευαστεί η μια ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση και θα ακολουθήσει τελική στρώση τάπητα 5 εκ. Κλείνοντας, αναφέρει ότι τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση και θα εκλείψουν οι λόγοι ανησυχίας και ταλαιπωρίας των οδηγών, ενώ η κατασκευή του έργου θα γίνει σύμφωνα με τους κανόνες ποιότητας και τις αντίστοιχες προδιαγραφές.

Τέλος, ο Δήμος Ρεθύμνου ελπίζει στην κατανόηση των διερχόμενων πολιτών, θυμίζοντας ότι οι επεμβάσεις εντός πόλης δημιουργούν πάντα ολιγοήμερη όχληση.

Ρεπορτάζ : Μαρία Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News