Ειδήσεις

Παγκρήτια δυναμική κινητοποίηση της ΓΣΕΕ

Στο Ηράκλειο θα γίνει η παγκρήτια κινητοποίηση των τεσσάρων Εργατικών Κέντρων της Κρήτης, υπό την καθοδήγηση και τη στήριξη της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος.

Στο Ηράκλειο θα γίνει η παγκρήτια κινητοποίηση των τεσσάρων Εργατικών Κέντρων της Κρήτης, υπό την καθοδήγηση και τη στήριξη της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος, ο πρόεδρος της οποίας Γιάννης Παναγόπουλος βρέθηκε προχθές στο Ρέθυμνο και προήδρευσε της σύσκεψης των διοικήσεων των δευτεροβάθμιων οργάνων, προετοιμάζοντας μετωπική σύγκρουση με κυβέρνηση και δανειστές.

Απόφαση συμμετοχής για την ίδια μέρα, μάλιστα, έχουν πάρει τόσο το ΠΑΜΕ όσο και η ΠΑΣΥ, ενώ στην απεργία της 8ης Δεκεμβρίου θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία!

Όπως έγραψε ήδη η "Νέα Κρήτη", η ΓΣΕΕ αποφάσισε σε μερικές περιφέρειας της χώρας, μεταξύ των οποίων και της Κρήτης, τη διοργάνωση περιφερειακών συλλαλητηρίων για το πρωί της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου.

Έτσι, προχθές στο Ρέθυμνο, σε παγκρήτια συνάντηση των διοικήσεων των τεσσάρων Εργατικών Κέντρων της Κρήτης, συμμετείχαν και εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ από την Αθήνα, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Γιάννη Παναγόπουλο.

Ο επικεφαλής των συνδικαλιστών του ιδιωτικού τομέα επιβεβαίωσε τον εφιάλτη που διαφαίνεται στην αγορά εργασίας, ξεκαθαρίζοντας ότι από την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου το μόνο που έλαβε ήταν διαβεβαιώσεις για τις κατάφωρες απαιτήσεις των δανειστών, με αποτέλεσμα να καλεί σε παγκρήτια απεργιακή κινητοποίηση στο Ηράκλειο, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.

«Αν δε σπάσεις αβγά, δε φτιάχνεις ομελέτα», όμως στις προθέσεις της ΓΣΕΕ είναι να τα... "τσουγκρίσει" προσεχώς όχι με τους Θεσμούς, αλλά με την κυβέρνηση και παρά την κοινή τους ιδεολογία, όπως εμφανίστηκε τουλάχιστον από το Ρέθυμνο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, που έδωσε το "παρών" στην παγκρήτια συνδιάσκεψη των Εργατικών Κέντρων.

Όπως ξεκαθάρισε η συμπαθέστατη κατά τα λοιπά υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, το μόνο που έπραξε ήταν να τους διαβεβαιώσει για τις άγριες διαθέσεις των δανειστών, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ να καλεί σε δυναμική παγκρήτια κινητοποίηση στο Ηράκλειο.

Ο Γιάννης Παναγόπουλος έψεξε την ευρωπαϊκή οικογένεια, επειδή δε φέρεται στην Ελλάδα ως ισότιμο μέλος, και μάλιστα του σκληρού πυρήνα.

Κάθε άλλο, αφού θεωρεί ότι επικρέμαται η ολοκληρωτική άλωση των εργασιακών δικαιωμάτων στη χώρα, με κατάργηση των συλλογικών εργασιακών διαπραγματεύσεων, απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων, και μάλιστα την ώρα που η ανεργία ταλανίζει τους πολίτες.

«Εργασιακός μεσαίωνας»

Χθες, ο Γιάννης Παναγόπουλος επισκέφτηκε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, όπου είχε νέα συνάντηση με τον πρόεδρο Στέλιο Βοργιά και στη συνέχεια αναχώρησε για την Αθήνα.

Όπως ξεκαθάρισε στη "Νέα Κρήτη" χθες ο Στέλιος Βοργιάς, στις 8 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν όλες οι δυνατές προσπάθειες διοργάνωσης ενός δυναμικού συλλαλητηρίου, με αξιόλογες συμμετοχές απεργών από κάθε νομό της Κρήτης.

Στόχος είναι με λεωφορεία που έχει ναυλώσει η ΓΣΕΕ για το σκοπό αυτό να έρθουν πολλοί εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι από τους άλλους τρεις νομούς στο Ηράκλειο και να οργανωθεί στην πόλη μια δυναμική και ξεκάθαρη διαμαρτυρία κατά της κυβέρνησης και των δανειστών.

«Δεν πάει άλλο. Δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι αυτών των μνημονιακών πολιτικών», τόνισε στην εφημερίδα μας χθες ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, κάνοντας λόγο για εργασιακό μεσαίωνα στη χώρα μας, που πρέπει να ανατραπεί.

«Ο κόσμος υποφέρει. Αυξάνονται ολοένα οι Έλληνες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας. Δε θα επιτρέψουμε να συνεχιστούν στη χώρα μας αυτές οι πολιτικές», καταλήγει ο συνδικαλιστής.

Η προσυγκέντρωση της παγκρήτιας διαμαρτυρίας των τεσσάρων Εργατικών Κέντρων της Κρήτης θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί έξω από το ΕΚΗ.

Ήδη θα συγκεντρώνονται στην πλατεία Ελευθερίας οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ΠΑΣΥ, καλώντας το δικό τους κόσμο να κατέβει δυναμικά τόσο στο συλλαλητήριο, όσο και στην απεργία.

Ρεπορτάζ: Χριστόφορος Παπαδάκης, Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια