Ειδήσεις

Νίκος Μυρτάκης : Αλλάζουν τα δεδομένα στην Παγκρήτια Τράπεζα

Νέα δεδομένα και κλίμα αισιοδοξίας κι εμπιστοσύνης με ενδιαφέρον που ήδη ξεπερνά τα ελληνικά όρια, δημιουργεί η συμφωνία για είσοδο στη Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα , με ποσοστό άνω του 15% , ως στρατηγικού επενδυτή του Μιχάλη Σάλλα, είπε σήμερα στο Ράδιο  9.84  ο Αντιπρόεδρος  της Παγκρήτιας  Νίκος Μυρτάκης . Μάλιστα αποκάλυψε ότι με το ποσοστό αυτό βάσει του καταστατικού της Τράπεζας, ο Μιχάλης Σάλλας θα έχει λόγο σε τρία μέλη του Δ.Σ.  αλλά και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας.

Ο Νίκος Μυρτάκης , είπε  ότι στις διαπραγματεύσεις  η καταγωγή από το Ηράκλειο αλλά και η δυναμική της τράπεζας και της Κρητικής οικονομίας, έπαιξαν το δικό τους ρόλο για την επιλογή του Μιχάλη Σάλλα να επενδύσει σε αυτήν.

Επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή  Τράπεζα Επενδύσεων έδειξε ήδη ενδιαφέρον για τη συνεργασία αυτή, καλώντας  τους συνεργαζόμενους πλέον να μεταβούν για επαφές στο Λουξεμβούργο.

Τέλος ανέφερε πως η κεφαλαιακή θωράκιση της Παγκρήτιας, είναι το πρώτο βήμα, αλλά μακροπρόθεσμα οι συνεταιριστικές τράπεζες  μπορεί να είναι ένα νέο τραπεζικό μοντέλο , έξω από την λογική των συστημικών  και απόλυτα ελεγχόμενων από ξένα κεφάλαια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια