default-image

Φουσκώνει απειλητικά ο Γιόφυρος... ανησυχούν οι κάτοικοι

Κρήτη
Φουσκώνει απειλητικά ο Γιόφυρος... ανησυχούν οι κάτοικοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ίδιο έργο θεατές δεν αποκλείεται να βρεθούν και πάλι οι Ηρακλειώτες βλέποντας τη βροχή να πέφτει καταρρακτωδώς και τον ποταμό Γιόφυρο να φουσκώνει επικίνδυνα απειλώντας και πάλι να βγει εκτός ορίων.

Φωτογραφία: Νίκος Χαλκιαδάκης

"Ο φόβος είναι φόβος , το  φαινόμενο είναι απρόβλεπτο και όπως χθες στις Αρχάνες που μέσα σε 20 λεπτά είχαμε τις πλημμύρες δεν αποκλείεται να ζήσουμε και εμείς εδώ παρόμοιες καταστάσεις ,αναφέρει στο neakriti.gr o κ.Καρακωνσταντάκης , πρόεδρος του Πολιτιστικού  Εξωραϊστικού Συλλόγου  Αγίου Ιωάννη Χωστού. Και προσθέτει με εμφανή την ανησυχία : Ο ποταμός Γιόφυρος μετά από μία δύο ώρες φούσκωσε ανησυχητικά . Μιλάμε για έναν κινούμενο υδάτινο εφιάλτης και από ότι φαίνεται η κατάσταση δεν αλλάξει προς το καλύτερο λόγω και της επιδείνωσης του καιρού . Θετικό το γεγονός ότι έχει καθαριστεί το ποτάμι στο μεγαλύτερο μέρος του  ωστόσο όπως μας έχει δείξει  το παρελθόν  αυτό δεν φτάνει αφού κατεβαίνει μεγάλος όγκος νερού και ακόμη και τα αναχώματα που έχουν φτιαχτεί δεν αρκούν για να σταματήσουν την υδάτινη ροή που παρασέρνει τα πάντα στο πέρασμα της.  

Φωτογραφία :Νίκος Χαλκιαδάκης

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι του Γιοφύρου και στις Τρεις Βαγιές δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τη στάθμη του ποταμού με δεδομένες και  τις μετεωρολογικές προβλέψεις ότι η κακοκαιρία στην Κρήτη τώρα ξεδιπλώνεται με αποκορύφωμα το επόμενο διήμερο Πέμπτη- Παρασκευή.   

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News