Ειδήσεις

ΓΣΕΕ: Προσεχώς… Δυναμικές κινητοποιήσεις

Δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι της Κρήτης μετά και την σύσκεψη των εκπροσώπων των εργατικών κέντρων του νησιού στο Ρέθυμνο, όπου βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.

Ο επικεφαλής των συνδικαλιστών του ιδιωτικού τομέα, επιβεβαίωσε τον εφιάλτη που διαφαίνεται στην αγορά εργασίας, ξεκαθαρίζοντας ότι από την Υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, το μόνο που έλαβε, ήταν διαβεβαιώσεις για τις κατάφωρες απαιτήσεις των δανειστών, με αποτέλεσμα να καλεί σε παγκρήτια απεργιακή κινητοποίηση, στο Ηράκλειο την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.

http://www.neakriti.gr/temp/CACHE_284X213_0_1369795.JPG">

«Αν δε σπάσεις αβγά, δεν φτιάχνεις ομελέτα», όμως στις προθέσεις της ΓΣΕΕ είναι να τα.. «τσουγκρίσει» προσεχώς, όχι με τους θεσμούς, αλλά με την κυβέρνηση και παρά την κοινή τους ιδεολογία, όπως εμφανίστηκε τουλάχιστον από το Ρέθυμνο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, που έδωσε το "παρών" στην παγκρήτια συνδιάσκεψη των εργατικών κέντρων.  

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ

Όπως ξεκαθάρισε, η συμπαθέστατη κατά τα λοιπά, Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου το μόνο που έπραξε, ήταν να τους διαβεβαιώσει για τις άγριες διαθέσεις των δανειστών με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ να καλεί σε δυναμική παγκρήτια κινητοποίηση στο Ηράκλειο.

http://www.neakriti.gr/temp/CACHE_284X213_0_1369794.JPG">

Ο Γιάννης Παναγόπουλος έψεξε την Ευρωπαϊκή οικογένεια, επειδή δε φέρεται στην Ελλάδα ως ισότιμο μέλος και μάλιστα του σκληρού πυρήνα. Κάθε άλλο, αφού θεωρεί ότι επικρέμαται η ολοκληρωτική άλωση των εργασιακών δικαιωμάτων στην χώρα, με κατάργηση των συλλογικών εργασιακών διαπραγματεύσεων, απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων και μάλιστα την ώρα που η ανεργία ταλανίζει τους πολίτες.

Στον εργασιακό μεσαίωνα και στην ασφυκτική πίεση της γήρανσης του πληθυσμού με την παράλληλη μετανάστευση των μορφωμένων νέων στο εξωτερικό και την άνθιση των ευέλικτων μορφών εργασίας, αντιπροτείνει τον θεσμό του «εργοδότη ύστατης καταφυγής», ως πρώτο ανάχωμα εγγυημένης απασχόλησης για τους νέους ανθρώπους.

http://www.neakriti.gr/temp/CACHE_284X213_0_1369793.JPG">

Αυτό μπορεί να δώσει μια αρχική και καθοριστική ώθηση στην ανάπτυξη που είναι η μόνη που μπορεί τελικά να σπάσει τον φαύλο κύκλο της ύφεσης στην οποία περιδινείται η χώρα σχεδόν 10 χρόνια πια.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια