Ειδήσεις

Λευκό και ειδυλλιακό τοπίο στον Ψηλορείτη (photos)

Οι κάτοικοι των Ανωγείων ξύπνησαν με μια ειδυλλιακή εικόνα, τις χιονισμένες κορυφές του Ψηλορείτη.

Ο χειμώνας είναι και επίσημα εδώ και τα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά. Οι κάτοικοι των Ανωγείων ξύπνησαν με μια ειδυλλιακή εικόνα, τις χιονισμένες κορυφές του Ψηλορείτη.

"Έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και οι κτηνοτρόφοι μας έχουν ενημερωθεί προφυλάσσοντας στο έπακρο τα ζώα στα ποιμνιοστάσια τους εφοδιασμένοι με τροφές αλλά και νερό," υποστηρίζει πο δήμαρχος Ανωγείων κ. Μανόλης Καλλέργης και προσθέτει στο neakriti.gr: Τα βουνά μας έχουν ντυθεί στα λευκά....αλλά εμείς εδώ στο χωριό απολαμβάνουμε παράλληλα το όμορφο τοπίο αλλά και τις σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες στις οποίες και είμαστε συνηθισμένοι..χωρίς να αντιμετωπίζουμε προβλήματα."

Τα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα κάλυψαν το ψηλότερο σημείο του Ψηλορείτη, ενώ και οι  μετεωρολογικές προβλέψεις των ερχόμενων ημερών δείχνουν ότι σύντομα ολόκληρο το βουνό θα έχει πάνω του το άσπρο πέπλο του χιονιά!

Οι Ανωγειανοί συνηθισμένοι σύμφωνα με το anogi.gr στις χαμηλές θερμοκρασίες και τα χιόνια, "ζεσταίνουν" ήδη τα τζάκια τους και κάθε εστία θέρμανσης και προετοιμάζουν το χωριό 25 μέρες πριν τα Χριστούγεννα ώστε και φέτος να είναι ένας από τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς για τους επισκέπτες. Τα Ανώγεια, διαθέτουν άλλωστε διαχρονικά ένα τέλειο συνδυασμό,  όμορφου τοπίου και φύσης μαζί με τη ζεστή φιλοξενία και τις αυθεντικές Ανωγειανές γεύσεις .

Τις εικόνες απαθανάτισε ο Μανόλης Σαμόλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια