default-image

Υδάτινος "εφιάλτης" σκόρπισε πανικό στην ενδοχώρα -videos

Ηράκλειο
Υδάτινος "εφιάλτης" σκόρπισε πανικό στην ενδοχώρα -videos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι "ουρανοί άνοιξαν" και εξαιτίας της δυνατής νεροποντής,  κεντρικός δρόμος στο χωριό Καλού, του δήμου Ηρακλείου, μετατράπηκε σε έναν ορμητικό χείμαρρο.

Από τη μανία του υγρού στοιχείου, δεν γλίτωσαν σπίτια που βρίσκονταν στο τέλος του κατηφορικού δρόμου με τους ανθρώπους που μένουν εκεί,  έντρομοι να παρακολουθούν τα όσα συνέβαιναν και δίχως προς στιγμήν να μπορούν να αντιδράσουν.

Είναι χαρακητηριστική η εικόνα με τον 69χρονο κάτοικο που στη θέα και μόνο των ορμητικών νερών και με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του,  με μία σκούπα ανά χείρας κατέβαλλε προσπάθειες να διώξει τα νερά που με μανία κατευθύνονταν προς την περιουσία του.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΟΡΜΗΤΙΚΑ ΝΕΡΑ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΤΡΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ

Το νερό εισέβαλλε στο σπίτι του τελικά με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η αποθήκη, ενώ σημαντικές ζημιές υπέστη η αυλή του .

"Είναι σαν να μην υπάρχουμε. Τον προηγούμενο μήνα που είχε βρέξει είχαμε ειδοποιήσει την ΔΕΥΑΗ για να έρθει να ξεφράξει φρεάτια που και τότε είχαν πλημμυρίσει και τις σχάρες. Αποτέλεσμα δεν είδαμε με αποτέλεσμα να συμβεί αυτό που απευχόμασταν," υποστηρίζει στο neakriti.gr η 31χρονη κόρη του Πέρση Ξυλούρη. "Έχουν πλημμυρίσει και άλλα σπίτια. Βιώνουμε την αναλγησία του κράτους."

Ευτύχημα πάντως αποτελεί και το γεγονός ότι αν και η δυνατή νεροποντή που ξεκίνησε γύρω στις 11 το πρωί, είχε διάρκεια δεν κινδύνευσε ανθρώπινη ζωή.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News