default-image

Χριστουγεννιάτικο δώρο για τρίτεκνη μητέρα η ρύθμιση χρέους

Κρήτη
Χριστουγεννιάτικο δώρο για τρίτεκνη μητέρα η ρύθμιση χρέους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαρά και μεγάλα χαμόγελα σκόρπισε η είδηση της Προσωρινής Διαταγής, η οποία ορίζει ότι τρίτεκνη μητέρα διασώζει πλήρως το σύνολο της περιουσίας της και ρυθμίζει το χρέος της προς τις τράπεζες.

Πρόκειται για μία τρίτεκνη μητέρα, δημόσιο υπάλληλο, δανειολήπτρια και έγγαμη με σύζυγο ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Το συνολικό χρέος της είναι 29.069ευρώ σε τρεις τράπεζες.

Επί της ουσίας της υπόθεσης:

Εισοδήματα που διαθέτει: 1.230 ευρώ/μήνααπό τον μισθό της

Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει:

α κατοικία 100 τ.μ.

β) Ι.Χ

Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, αφού έλαβε υπόψη του, το περιεχόμενο της αίτησης και αυτά που εξέθεσαν προφορικά οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των διαδίκων και τα επιδειχθέντα έγγραφα, της χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, με το παρακάτω περιεχόμενο.

1) Δέχεται, το αίτημα χορήγησης, Προσωρινής Διαταγής.

2) Διατάσσει, λαμβανομένων υπόψη της περιουσιακής και εισοδηματικής τους κατάστασης του συνόλου των χρεών της και της οικονομικής της δυνατότητας σύμφωνα δε με τις βιοτικές τους ανάγκες, την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, εναντίων της αιτούσας και την διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας της, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης.

3) Ορίζει μηνιαία δόση 80 ευρώ έως τη συζήτηση της κύριας αίτησης.

Συμπερασματικά, για την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η χορηγηθείσα Προσωρινή Διαταγή, από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου είναι σημαντική, για την οικογένεια της, είναι σύμφωνα με τις διατάξεις και το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη, (ν.3869/2010 καθώς η δικαστής κατανοώντας την οικονομική δυσκολία, (λόγω μειωμένης ρευστότητας), που βιώνει η οικογένεια, δέχτηκε την αίτηση εντάσσοντας τους στην εν λόγω νομοθεσία.

Για ενημέρωση, ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος, μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, καθημερινά, στα τηλ. 2821092306, 2821092666 και 2842020140.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News