Ειδήσεις

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Ο Μιχάλης Σάλλας στρατηγικός επενδυτής στην Παγκρήτια Τράπεζα

Πριν από λίγο με επίσημη ανακοίνωση της η Παγκρήτια Τράπεζα ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Μιχάλη Σάλλα ο οποίος εισέρχεται στην Τράπεζα ως στρατηγικός επενδυτής με ποσοστό τουλάχιστον 15% στο σύνολο των συνεταιριστικών μερίδων της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Η συμμετοχή του στρατηγικού επενδυτή θωρακίζει τη κεφαλαιακή επάρκεια της Παγκρήτιας και στόχος και των δύο πλευρών είναι η συμφωνία αφού ελεγχθεί από τις εποπτικές αρχές να έχει εγκριθεί μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2017.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ

Δήλωση εμπιστοσύνη στης νέα προσπάθεια έκανε  και ο ίδιος ο κ.Μιχάλης Σάλλας.

"Γνωρίζω την Τράπεζα από την ίδρυσή της και έχω παρακολουθήσει στενά την πορεία της όλα αυτά τα χρόνια.

Θεωρώ την Παγκρήτια Τράπεζα άρρηκτα δεμένη με την οικονομία της Κρήτης, έχω εμπιστοσύνη στη Διοίκηση και στα στελέχη της και πιστεύω ότι η νέα προσπάθεια όλων μας θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξή της και θα διευρύνει τις προοπτικές της προς όφελος των συνεταίρων και των πελατών της."

 Σύμφωνα με τις πληροφορίες του neakriti.gr οι συζητήσεις μεταξύ Παγκρήτιας Συνεταιριστικής και Μιχάλη Σάλλα είχαν ξεκινήσεις πριν από περίπου δύο μήνες..

 Πριν 10 ημέρες ο ισχυρός άνδρας και από τους λίγους γνώστες του Ελληνικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος Μιχάλης Σάλλας μαζί με 4 εξ απορρήτων συμβούλους του βρέθηκε στο Ηράκλειο για την τελική φάση της συμφωνίας. Από πλευράς Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας ρόλο τις διαπραγματεύσεις ανέλαβε ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας Νίκος Μυρτάκης.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη στρατηγικού χαρακτήρα κίνηση στο χώρο των Συνεταιριστικών Τραπεζών οι οποίες λειτουργούν με εντελώς διαφορετικό σύστημα από τις λεγόμενες συστημικές Τράπεζες και είναι στον απόλυτο έλεγχο και εποπτεία του Υπουργείου Οικονομικών και της Τραπέζης της Ελλάδος.

Αντίθετα ο Συστημικές Τράπεζες κατά 99% είναι υπόλογες στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ,το γνωστό ΤΧΣ.

Τραπεζικοί  κύκλοι και παράγοντες των Χρηματοοικονομικών στην Αθήνα δοκίμασαν μία απρόσμενα ευχάριστη έκπληξη από την Κρήτη με τις εξελίξεις αυτές και μάλιστα με τις δικές τους εκτιμήσεις το 15% και πλέον σε μερίδες με το οποίο ο Μιχάλης Σάλλας καθίσταται στρατηγικός επενδυτής στη Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα μεταφράζεται σε περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης Αύξησης Κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας υπογράφτηκε την Τρίτη 29/11/2016 Σύμφωνο Αμοιβαίας Κατανόησης και Εμπιστευτικότητας (MOU), με τον κ. Μιχάλη Σάλλα, στο οποίο ρητά εκφράζεται η επιθυμία της συμμετοχής του στο Συνεταιριστικό Κεφάλαιο ως Στρατηγικός Επενδυτής, με ποσοστό τουλάχιστον 15% επί του συνόλου των Συνεταιριστικών μερίδων.

Η συμμετοχή του στρατηγικού επενδυτή αναμένεται να ενισχύσει και να θωρακίσει περαιτέρω την κεφαλαιακή επάρκεια της Παγκρήτιας.

Παράλληλα, τόσο η Διοίκηση της Τράπεζας όσο και ο κ. Σάλλας πιστεύουν ότι με την συνεργασία αυτή δημιουργούνται οι δυνατότητες για την ενδυνάμωση, ανάπτυξη και αναβάθμιση των δραστηριοτήτων της Τράπεζας, προς όφελος των υφιστάμενων και μελλοντικών συνεταίρων της.

Η συμμετοχή θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις Συνεταιριστικές Τράπεζες και θα διασφαλίζει το συνεταιριστικό χαρακτήρα της Παγκρήτιας.

Στόχος και των δύο πλευρών είναι το σύνολο της διαδικασίας με βάση τα προβλεπόμενα από τον Νόμο, τις Εποπτικές Αρχές και το MOU, να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 31 Ιανουαρίου 2017.

Ρεπορτάζ :Γιώργος Σαχίνης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια