default-image

Ο Β. Κεγκέρογλου τρολάρει... τον Αλέξη Τσίπρα

Κρήτη
Ο Β. Κεγκέρογλου τρολάρει... τον Αλέξη Τσίπρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασίλης Κεγκέρογλου καλεί Αλέξη Τσίπρα να φτιάξει πρωθυπουργικά γραφεία σε Ηράκλειο, Χανιά, Καπίστρι Ιεράπετρας και Βιάννο!

Ακούγεται ως πρωταπριλιάτικο αστείο... Κι όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό το σχετικό κάλεσμα - εξόχως ειρωνικό, όπως ο καθείς μπορεί φυσικά να αντιληφθεί - εκ μέρους του βουλευτή Ηρακλείου και γραμματέα της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το οποίο απηύθυνε μέσω επίσημης κοινοβουλευτικής παρέμβασής του προς τον πρωθυπουργό...

Σε μια πρωτοφανή πολιτική κίνηση τρολαρίσματος, ο Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε ερώτηση με άκρως ειρωνικό περιεχόμενος προς τον πρωθυπουργό και βουλευτή Ηρακλείου, με θέμα"Ίδρυση πρωθυπουργικού γραφείου, μετά τη Θεσσαλονίκη, σε Ηράκλειο και Χανιά και χρήση ως χώρος συνεδριάσεων των κομματικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ όπως το Μαξίμου;".

Ο Ηρακλειώτης βουλευτής αποφάσισε να τρολάρει τον Αλέξη Τσίπρα, ορμώμενος από την κίνηση της ίδρυσης του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη. Είναι χαρακτηριστικό πως στην επερώτησή του ο κ. Κεγκέρογλου κάνει δηκτικά λόγο για... νέα καιτονόμα πολιτική αντίληψη περί διοικητικής αποκέντρωσης μέσω της ίδρυσης πρωθυπουργικών γραφείων ανά την ελληνική επικράτεια.

Η διάθεση ειρωνείας είναι ξεκάθαρη σε κάθε σχεδόν λέξη. Όμως, το τρολάρισμα είναι καθ' όλα επίσημο, αφού η επερώτηση του κ. Κεγκέρογλου κατατέθηκε κανονικά. Πήρε αριθμό πρωτοκόλλου και τα σχετικά, και έτσι ο βουλευτής περιμένει κανονικά από τον πρωθυπουργό να του απαντήσει στη Βουλή!

Η επερώτηση-τρολάρισμα

Αναλυτικά, στην επερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο Βασίλης Κεγκέρογλου επισημαίνει:

«Η νέα αντίληψη περί αποκέντρωσης και διοικητικής μεταρρύθμισης με την ίδρυση πρωθυπουργικών γραφείων στην ελληνική περιφέρεια αποτελεί μια σπουδαία και ιστορική καινοτομία, που αποτελούσε πάγιο αίτημα του λαού της βορείου Ελλάδος, που πλέον αισθάνεται ότι επίκειται η επίλυση των προβλημάτων του, μετά την αποτυχία του Προγράμματος Θεσσαλονίκης.

Μετά τη δημιουργία πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, όπου ήδη εδρεύουν:

α) υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης,

β) Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης,

γ) Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης και

δ) Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και την ανταπόκριση που είχε στους πολίτες, παρακαλούμε να προχωρήσετε στην ίδρυση γραφείου πρωθυπουργού και στο Ηράκλειο Κρήτης, αν και στερείται έδρας υπουργείου.

Επειδή, όμως, ενδέχεται να προκληθούν δικαιολογημένες αντιδράσεις από τα Χανιά λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης από το Ηράκλειο, παρακαλούμε για την ταυτόχρονη ίδρυση γραφείου και στα Χανιά.

Ερωτάσθε, κύριε πρωθυπουργέ:

1) Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να ιδρυθούν πρωθυπουργικά γραφεία ταυτόχρονα σε Ηράκλειο και Χανιά;

2) Πότε τοποθετείτε την έναρξη λειτουργίας των γραφείων και τα εγκαίνιά τους;

3) Σε δεύτερη φάση προτίθεστε να ιδρύσετε γραφείο στο Καπίστρι Λασιθίου, όπως επισημαίνει ο κ. Αντώνης Βγόντζας, όπως και στο δήμο Βιάννου, απ' όπου εκλέγονται οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ νομού Ηρακλείου;

4) Το γραφείο Θεσσαλονίκης θα εποπτεύει μόνο τις προαναφερθείσες κυβερνητικές δομές: α) υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, β) Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, γ) Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης ή και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας;

5) Τα γραφεία πρωθυπουργού στις πόλεις της περιφέρειας θα χρησιμοποιούνται ως χώροι συνεδριάσεων των κομματικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως συμβαίνει με το Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο συνεδριάζει σήμερα (σ.σ. χθες 28/11) το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ;», καταλήγει η άκρως ειρωνική επερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ.

Δεν έχει πατήσει το πόδι του μετά τις εκλογές: Άφαντος ο βουλευτής Ηρακλείου Αλ. Τσίπρας!

Πέρα από το ειρωνικό και χιουμοριστικό της ερώτησης-τρολαρίσματος που κατέθεσε ο κ. Κεγκέρογλου, δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως, την ίδια ώρα που ιδρύονται σε πανηγυρικό κλίμα πρωθυπουργικά γραφεία ανά την Ελλάδα, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας παραμένει άφαντος σε μέρη που θα έπρεπε να είχε επισκεφτεί εξαρχής.

Αναφερόμαστε φυσικά στον τόπο μας, στο νομό Ηρακλείου και στην Κρήτη. Ο κ. Τσίπρας, πράγμα που κοντεύουμε να ξεχάσουμε και μάλλον καταπώς φαίνεται έχει ξεχάσει και ο ίδιος, πέρα από πρωθυπουργός, τυγχάνει να είναι και βουλευτής Ηρακλείου. Κι όμως, 14 μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, ο βουλευτής Ηρακλείου Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ακόμα πατήσει το πόδι του στο Ηράκλειο!

Αν μη τι άλλο, όχι και ό,τι καλύτερο και για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, που είχε επενδύσει - δικαίως θα πει κανείς - πολλά στην κίνηση τότε, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, του Αλέξη Τσίπρα να επιλέξει ως κοινοβουλευτική του έδρα το νομό Ηρακλείου.

Με την κίνηση αυτή ο πρωθυπουργός τίμησε το Ηράκλειο, κατόπιν όμως δεν... τίμησε τον εαυτό του πολιτικά! Εκτός κι αν πιστεύει κανείς πως αποτελεί τιμή το να μην έχει πατήσει το πόδι του ένας βουλευτής στην εκλογική του περιφέρεια 14 ολόκληρους μήνες μετά τις εκλογές...

Χώρια το άλλο... Υποτίθεται, έτσι τουλάχιστον διαρρεόταν, πως ο πρωθυπουργός δεν κατέβαινε μέχρι να ξεμπλοκάρουν και να προκύψουν θετικές εξελίξεις με μεγάλα έργα της Κρήτης, όπως το νέο αεροδρόμιο Καστελίου και η ολοκλήρωση του κάθετου οδικού άξονα Ηρακλείου-Μεσαράς. Και για τα δύο έργα, όμως, είχαμε τις θετικές εξελίξεις. Άρα, ποια πλέον η δικαιολογία για τη μη επίσκεψη ακόμα του κ. Τσίπρα στην εκλογική του περιφέρεια;

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News