Ειδήσεις

Μελέτες βυθού για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης

Σε πρώτη προτεραιότητα έχει καταστήσει ο ΑΔΜΗΕ την υπόθεση της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Πελοπόννησο και οι διαδικασίες προχωρούν με βάση τον προγραμματισμό.

Σε πρώτη προτεραιότητα έχει καταστήσει ο ΑΔΜΗΕ την υπόθεση της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Πελοπόννησο και οι διαδικασίες προχωρούν με βάση τον προγραμματισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο διαγωνισμό για την αναγνωριστική ωκεανογραφική - βυθομετρική έρευνα στη θαλάσσια περιοχή από τον Κόλπο Νεάπολης της Νότιας Πελοποννήσου, μέχρι τον Κόλπο Κισσάμου της Δυτικής Κρήτης, προκειμένου να εγκατασταθεί το υποβρύχιο καλώδιο των 150 kV, προσήλθαν και κατέθεσαν προσφορές τρεις υποψήφιοι:

?      Το Πανεπιστήμιο Αθηνών (τμήμα θαλάσσιας γεωλογίας)

?      Το ΕΛΚΕΘΕ σε συνεργασία με ιδιώτη partner

?      Η εξειδικευμένη ιδιωτική εταιρεία ΑΚΤΗ

Προς το παρόν έχουν γίνει αποδεκτές οι δύο προσφορές. Η προσφορά του Πανεπιστημίου Αθηνών είχε ελλείψεις τις οποίες έχει κληθεί να καλύψει εντός πέντε ημερών.

Στη συνέχεια θα ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές για να επιλεγεί ο ανάδοχος, ο οποίος οφείλει να παραδώσει τη μελέτη σε διάστημα 105 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης.

Ακολούθως, η τεχνική έκθεση της έρευνας θα ενσωματωθεί στην διακήρυξη του έργου της διασύνδεσης Νοτίου Πελοποννήσου - Κρήτης, με σκοπό την παροχή ενδεικτικών πληροφοριών στους υποψήφιους προσφέροντες για την προ την εγκατάσταση τελική έρευνα και μελέτη που θα απαιτηθεί για τον τελικό σχεδιασμό, την ασφαλή πόντιση και την δυνατότητα ταφής των καλωδίων για προστασία από εξωτερικές παρεμβάσεις.

Οι μελέτες βυθού θεωρούνται κομβικής σημασίας και αναμένεται να δώσουν απαντήσεις σε όσα κατά καιρούς έχουν ακουστεί γύρω από το εφικτό των διασυνδέσεων, τις προτιμητέες οδεύσεις αλλά και τα πιθανά προβλήματα (μεγάλα βάθη, ρήγματα, περιοχές πιθανές για σεισμούς κλπ).

Θυμίζουμε ότι η διακήρυξη αφορά στην εκπόνηση του έργου προμελέτης γραφείου και αναγνωριστικής ωκεανογραφικής - βυθομετρικής έρευνας από τον Κόλπο Νεάπολης της Νότιας Πελοποννήσου, μέχρι τον Κόλπο Κισσάμου της Δυτικής Κρήτης, προκειμένου να εγκατασταθεί το υποβρύχιο καλώδιο των 150 kV.

Πηγή: news247.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια