default-image

Ζουν στα Ανώγεια αλλά "απέκτησαν" βοσκοτόπια στην Πελ/νησο!

Κρήτη
Ζουν στα Ανώγεια αλλά "απέκτησαν" βοσκοτόπια στην Πελ/νησο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάχαλο δίχως τέλος με τα βοσκοτόπια στην Κρήτη, με κτηνοτρόφους να πληροφορούνται με έκπληξη ότι διαθέτουν κτηνοτροφικές εκτάσεις είτε σε νησιά, είτε σε πεδινές περιοχές είτε σε άλλους νομούς του νησιού , είτε σε άλλη Περιφέρεια της χώρας, βάση του νέου μοιράσματος των δημοσίων εκτάσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως αποκαλύπτει η ΚΡΗΤΗ TV.

Και όλα αυτά σε μια προσπάθεια να μην χαθούν επιδοτήσεις καθώς και η μη επιβολή τσουχτερών προστίμων, στόχοι που τελικά επιτεύχθηκαν για την κτηνοτροφία της Κρήτης, η οποία αντίκρισε τη τεράστια μείωση άνω του 50% στις επιλέξιμες κτηνοτροφικές εκτάσεις στο νησί.

Τραγελαφικές καταστάσεις

Από τις τραγελαφικές καταστάσεις ξεχωρίζουν βοσκοτόπια στη Γραμβούσα σε κτηνοτρόφους από το Οροπέδιο και βοσκοτόπια στην Πελοπόννησο για κτηνοτρόφους των Ανωγείων!

Και μπορεί να διασφαλίστηκαν τα δικαιώματα των κτηνοτρόφων όμως από την άλλη, η αγωνία και η σύγχυση παραμένει καθώς τα νέα δεδομένα με τη σφραγίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ ενδέχεται στο μέλλον να βάλουν σε νέες περιπέτειες την ελληνική κτηνοτροφία.

Συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό θα επιδιώξει άμεσα η Συντονιστική Επιτροπή Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Κρήτης, με στόχο να γίνει δικαιότερη η κατανομή της εξισωτικής στους κατ' επάγγελμα αγρότες καθώς και να τονιστεί η ανάγκη οι επιλέξιμες κτηνοτροφικές εκτάσεις να είναι εντός Κρήτης ή εντός των γεωγραφικών τους ενοτήτων.

Ρεπορτάζ : Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News