Ειδήσεις

3 χρόνια περιμένουν την έκταση της Σχολής Ασωμάτων

Την ώρα που η ύπαιθρος ερημώνει χωρίς παραγωγικά και αναπτυξιακά κίνητρα και ενώ υπήρχε πρόθεση αξιοποίησης της Σχολής Ασωμάτων στο Αμάρι για να δοθεί μια ζωογόνος ώθηση στον πρωτογενή τομέα, ακόμη και σήμερα, τρία χρόνια μετά, δεν έχει ολοκληρωθεί η παραχώρηση της σχετικής έκτασης στην τοπική αυτοδιοίκηση για το σκοπό αυτό. Περιφέρεια Κρήτης και Δήμος Αμαρίου, ενώνουν δυνάμεις με τον ΕΛΓΟ - Δήμητρα σε μια προσπάθεια... "παράκαμψης" στο εξής του υπουργείου

Αγροτικής Ανάπτυξης και της γραφειοκρατίας του.

Μέσα στο 2017 εκτιμά η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή, ότι θα γίνει η παραχώρηση της έκτασης της Σχολής Ασωμάτων στο Αμάρι, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Περιφέρεια Κρήτης και το δήμο Αμαρίου, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες αξιοποίησης της περιοχής ως ερευνητικό και εκπαιδευτικό κέντρο στον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

Σε πρώτη φάση θα ανεγερθούν οι κτιριακές υποδομές που ροβλέπονται για την ερευνητική δράση της δομής με προϋπολογισμό 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ έπειτα σχεδιάζεται η ανάπτυξη και αγροτουριστικών δράσεων με ξενώνες για ερευνητές από όλο τον κόσμο με αρχικό πεδίο δράσης τη διαφύλαξη των τοπικών φυλών, κάτι που θα αφορά το σύνολο της νότιας Ελλάδας.

Στο προσεχές διάστημα θα υπάρξει συνεννόηση επί του θέματος και με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, σε μια προσπάθεια να αμβλυνθεί τουλάχιστον η γραφειοκρατία της αυτοδιοίκησης, αφού από το κεντρικό κράτος έχουν περάσει τρία χρόνια και η παραχώρηση ακόμη δεν έχει γίνει πραγματικότητα.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια