default-image

Μεγάλη δενδροφύτευση στο Σελάκανο

Λασίθι
Μεγάλη δενδροφύτευση στο Σελάκανο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλης κλίμακας δεντροφύτευση 3000 πεύκων, κυπαρισσιών και χαρουπιών, στις θέσεις Αμμούδα και Γρα Καρά από την είσοδο έως και το βορειοανατολικό τμήμα του μεγαλύτερου δασικού πνεύμονα της Ιεράπετρας που και φέτος δέχτηκε ένα μεγάλο πλήγμα από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, διοργανώνει την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σελάκανου.

«Επειδή  έχουμε ενοχληθεί πάρα πολύ από τις μικρές η τις μεγαλύτερες  πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων στο δάσος του Σελάκανου, είπαμε να αναλάβουμε δράση και να οργανώσουμε μια μεγάλη εκστρατεία δεντροφύτευσης προκειμένου να φυτέψουμε σε πρώτη φάση  γύρω στα τρείς χιλιάδες πεύκα, κυπαρίσσια και χαρουπιές, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Κυριακή 4 Δεκεμβρίου. Μέχρι στιγμής μας έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν στη δεντροφύτευση ο Δήμος Ιεράπετρας, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου, μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Ηρακλείου, ο Σύλλογος Μελισσοκόμων Ανατολικής Κρήτης, το Δασαρχείο Λασιθίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ΕΔΙΚ Ιεράπετρας και πάρα πολλοί μεμονωμένοι φίλοι του δάσους. Όποιοι θέλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι την Κυριακή, μπορούν να καλούν το δικό μου τηλέφωνο με αριθμό 6945390800», μας είπε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελάκανου κ. Δέσποινα Καπαράκη.

Για την περιφρούρηση του δάσους του Σελάκανου έχει συγκροτηθεί η Επιτροπή φύλαξης και προστασίας του δάσους, η οποία αποτελείται από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελάκανου κ. Δέσποινα Καπαράκη, τον δασολόγο κ. Ματθαίο Φιλιππάκη, τον πυραγό κ. Μανόλη Ροβιθάκη, τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Ανατολικής Κρήτης, και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαλλών κ. Γιώργο Μυκονιάτη.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου, με τον πρόεδρο του κ. Ανδρέα Λουκάκη ευαισθητοποιήθηκε από τους πρώτους και προσκάλεσε τα μέλη και τους φίλους του στην εθελοντική δενδροφύτευση στο δάσος του Σελάκανου που θα πραγματοποιηθεί από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο (Επιτροπή φύλαξης και προστασίας του δάσους).

«Ο αγώνας για την αναγέννηση και την προστασία του δάσους δεν πρέπει να σταματά ποτέ και είναι υπόθεση όλων μας, μικρών και μεγάλων. Γι' αυτό την Κυριακή παίρνουμε τα σκαπτικά μας εργαλεία (αξίνα, τσάπα ή φτυάρι) και όλοι μαζί ξεκινάμε για να  φυτέψουμε μια νέα μικρή ζωή, βοηθώντας στην αναγέννηση των καμμένων εκτάσεων του Σελάκανου. Το χρωστάμε στο δάσος. Η αναχώρηση θα γίνει από  τον Άγιο Νικόλαο (οδός Κ. Καραμανλή), στις 8 το πρωί της Κυριακής, με δικά μας μέσα μεταφοράς», αναφέρει στο κάλεσμα του ο κ. Ανδρέας Λουκάκης.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News