default-image

Οριστικά τη Δευτέρα 16/1 το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Μπάσκετ
Οριστικά τη Δευτέρα 16/1 το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως ανακοίνωσε και επίσημα η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ο ημιτελικός Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 16/1, ενώ αυτός ανάμεσα στον Άρη και την ΑΕΚ το Σάββατο 14/1.

Οι άνθρωποι της ΕΟΚ ζήτησαν από τους εκπροσώπους των σωματείων να κάνουν ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να μη δημιουργηθούν επεισόδια στους ημιτελικούς.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Δύο δυνατές αναμετρήσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών.

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό και ο Άρης την ΑΕΚ. Ο αγώνας στο ΣΕΦ θα γίνει τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, ενώ αυτός στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 14 Ιανουαρίου.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης, ζήτησε τη βοήθεια όλων για να διεξαχθούν οι αγώνες χωρίς προβλήματα: «Να γίνει μια μεγάλη γιορτή. Να σταματήσουν οι γκρίνιες που έχουμε συνήθως και δημιουργούν απογοήτευση και σε εμάς και στο φίλαθλο κόσμο. Καλή επιτυχία σε όλους, να έχουν υγεία όλοι. Εμείς ελέγχουμε όλοι εμείς τα παιχνίδια... Ο κόσμος μας... Είναι κρίμα να ψάχνουμε να βρούμε γήπεδο κάθε φορά, πού θα γίνει ο τελικός. Ευκαιρία να δείξουμε τον πολιτισμό μας».

Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, τόνισε: «Στο χέρι μας είνα να φροντίσουμε να αποτρέψουμε οποιαδήποτε αρνητικά γεγονότα. Ο γηπεδούχος έχεις τους δικούς του φιλάθλους, δεν θα υπάρουν αντίπαλοι, κακό, αλλά δυστυχώς αναγκαίο».

Στην κλήρωση ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που βγήκε πρώτος από την κληρωτίδα ως γηπεδούχος, στη συνέχεια ο άλλος γηπεδούχος που ήταν ο Άρης, για να ακολουθήσουν ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ...

Ο Μάνος Παπαδόπουλος, πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, δήλωσε: "Δεν θα έλεγα πως είναι η χειρότερη κλήρωση, αλλά θα έλεγα πως είναι μια καλή ευκαιρία να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Εγώ έτσι το βλέπω. Πάντα είναι καλύτερα όταν παίζεις στην έδρα σου, αλλά έχει αποδειχτεί ότι στα ντέρμπι αυτά δεν παίζει τόσο ρόλο όσο η ετοιμότητα και η αποφασιστικότητα των ομάδων. Δεν υπάρχουν παραδόσεις μεταξύ δύο κορυφαίων ομάδων. Κάθε χρόνο σπάνε παραδόσεις και έρχονται μεγάλοι παίκτες που δεν έχουν ιδέα από παραδόσεις. Όταν μια ομάδα είναι έτοιμη φαίνεται στο γήπεδο".

Ο Αλέξης Αλεξίου, αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, τόνισε: "Είναι το συνηθισμένο ζευγάρι τα τελευταία χρόνια για την ΑΕΚ. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να είμαστε εμείς νικητές και να πάμε στον τελικό. Καλή τύχη σε όλους!".

Ο Χρήστος Σταυρόπουλος, γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, δήλωσε: "Κύπελλο είναι το σίγουρο είναι πως το Ιανουάριο όλη η Ευρώπη θα κοιτά στην Ελλάδα για μπάσκετ. Έχουμε τρία παιχνίδια Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός μέσα στον Ιανουάριο: Στις 6 για την Ευρωλίγκα, στις 16 για το Κύπελλο Ελλάδας και στις 30 του μήνα για το πρωτάθλημα. Είναι ένα παιχνίδι πυ θα το αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα, ένας ημιτελικός κυπέλλου απένατνι στον Παναθηναϊκό Το κύπελλο είναι ένας από τους στόχους που έχουμε πάντα και προχωράμε... Δεν θα έλεγα πως υπάρχει παράδοση. Μετά από 3-4 χρόνια φέτος αλλάζουμε τη σειρά. Τα τελευταία χρόνια παίζαμε νωρίτερα, τώρα παίζουμε σε έναν ημιτελικό. Ένα παιχνίδι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είναι πάντα ένα παιχνίδι Ολυμπιακός -Παναθηναϊκός. Δεν νομίζω πως υπάρχουν παραδόσεις σε αυτά τα παιχνίδια. Είναι ξεχωριστά παιχνίδια για όλους, ξεχωριστά για τους φιλάθλους, όμορφα παιχνίδια, γιατί εγώ πιστεύω πως είναι πολύ καλά παιχνίδια και όλοι περιμένουμε τέτοια παιχνίδια. Όλοι εμείς που είμαστε στον αθλητισμό, ζούμε για αυτά. Και πάμε να είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα αυτό. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο".

Ο Δημήτρης Παπακυριάκης, αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, πρόσθεσε: "Θα είναι δύσκολη η αναμέτρηση αυτή. Η ΑΕΚ είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι πέρυσι. Εμείς έχουμε τα προβλήματά μας. Πιστεύω πως εκείνη την ημέρα η ομάδα θα είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Είναι ευκαιρία για εμάς. Το Κύπελλο Ελλάδας είναι ένας στόχος, να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε... Ελπίζω να ανταπεξέλθουμε!"».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News