default-image

Δε θα μείνει στο δρόμο φτωχή οικογένεια με δύο παιδιά

Κρήτη
Δε θα μείνει στο δρόμο φτωχή οικογένεια με δύο παιδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σπίτι, το αυτοκίνητο, αλλά και το οικόπεδο μιας οικογένειας από τα Χανιά, με δύο ανήλικα παιδιά, κατάφερε να «διασώσει» η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, διαγράφοντας - παράλληλα - και το χρέος της οικογένειας σε τράπεζες, ηλεκτρικό ρεύμα και νερό.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια οικογένεια δανειοληπτών, με τον πατέρα να είναι περιστασιακά εργαζόμενος και τη μητέρα, εποχιακά εργαζόμενη.

Το συνολικό χρέος, του πατέρα είναι 63.159 ευρώ και της μητέρας 87.992 ευρώ, ενώ συνολικά η οικογένεια οφείλει το ποσό των 151.151,19 ευρώ.

Το εισόδημα του πατέρα ανέρχεται στο επίδομα του ΟΑΕΔ, ενώ της μητέρας στα 515,00 ευρώ από εργασία.

Ενώ, διαθέτουν: μια κύρια κατοικία 119 τ.μ, οικόπεδο 293,36 τ.μ και Ι.Χ. αυτοκίνητο

Το Ειρηνοδικείο Χανίων, αφού έλαβε υπόψη του το περιεχόμενο της αίτησης και αυτά που εξέθεσαν προφορικά οι πληρεξούσιοι  δικηγόροι των διαδίκων και τα επιδειχθέντα έγγραφα, τους χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, με  το παρακάτω περιεχόμενο.

1) Δέχεται το αίτημα χορήγησης Προσωρινής Διαταγής

2) Διατάσσει λαμβανομένων υπόψη της περιουσιακής και εισοδηματικής τους κατάστασης του συνόλου των χρεών τους και της οικονομικής  τους δυνατότητας σύμφωνα δε με τις βιοτικές τους ανάγκες,  την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, εναντίων των  αιτούντων και την διατήρηση  της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας τους, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης

3) Ορίζει μηνιαία δόση 70,00 ευρώ για τον πατέρα και 30,00 ευρώ για τη μητέρα, έως τη συζήτηση της κύριας αίτησης

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News