default-image

"Έθαβαν" ναρκωτικά στην Εθνική Οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου

Κρήτη
"Έθαβαν" ναρκωτικά στην Εθνική Οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο «χτύπημα» κατάφερε το Σαββατοκύριακο η τοπική Αστυνομία στο φαινόμενο της διακίνησης ναρκωτικών στην Κρήτη.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου προχώρησαν στη σύλληψη δύο νεαρών ανδρών, οι οποίοι φέρονται να είχαν κρύψει σχεδόν 2 κιλά ινδικής κάνναβης κάτω από το έδαφος, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, σε σημείο πολύ κοντά στην Εθνική Οδό.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου παρακολουθούσαν διακριτικά τους δυο νεαρούς με καταγωγή από την Αλβανία. Ο ένας εξ αυτών είναι 25 ετών, ενώ ο δεύτερος είναι 27 χρόνων.

Τελικά, η ΕΛ.ΑΣ. έκρινε το περασμένο Σάββατο ότι ήρθε η ώρα να «χτυπήσει»: Προχθές το βράδυ, λοιπόν, οι δυο νεαροί φέρονται να μετέβησαν σε σημείο κοντά στην Εθνική Οδό, όπου όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, είχαν θάψει κάτω απ' τη γη, δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ινδικής κάνναβης συνολικής ποσότητας 1912 γραμμαρίων. 

Αμφότεροι οι Αλβανοί βρέθηκαν με χειροπέδες, ενώ οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το χασίς. Ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε πλήθος ακόμη κατασχέσεων: Συγκεκριμένα, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο του 27χρονου και η μοτοσικλέτα του 25χρονου. Και τα δυο οχήματα κατασχέθηκαν ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Εξάλλου, η Αστυνομία κατάσχεσε και δυο κινητά τηλέφωνα, αλλά και το χρηματικό ποσό των 95 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή των νεαρών.

Οι δυο συλληφθέντες επρόκειτο να οδηγηθούν -με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους- ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ το έργο της προανάκρισης συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News