Ειδήσεις

Πολύτεκνοι: Στα χέρια του πρωθυπουργού επιστολή αγανάκτησης

«Απαράδεκτη και αντισυνταγματική» χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Ηρακλείου τη μείωση από 20% στο 15% στις προσλήψεις του Ν. 2190/1994, με το άρθρο 25 του σχεδίου νόμου "Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποχρεώσεις των προσώπων που διορίζονται στις θέσεις των άρθρων 6 και 8 του Ν. 4369/2016, ασυμβίβαστα και πρόληψη των περιπτώσεων σύγκρουσης συμφερόντων και λοιπές διατάξεις".

Σε επιστολή του, μάλιστα, προς τον πρωθυπουργό της χώρας, εκφράζει την έντονη αντίδρασή του, ζητώντας από τον κ. Τσίπρα να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο αυτό.

Ακούστε όσα ανέφερε στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Γιώργος Παρασύρης:

Ο Σύλλογος Πολύτεκνων Γονέων Νομού Ηρακλείου αριθμεί 10.000 πολύτεκνες οικογένειες. Και αυτή τη στιγμή, όπως αναφέρεται στην επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος Γ. Παρασύρης και ο γενικός γραμματέας Χ. Νησωτάκης, όλες βρίσκονται σε αναβρασμό γιατί περίμεναν μεγαλύτερη ευαισθησία από πλευράς της Πολιτείας στα ζητήματα που τις αφορούν, δεδομένου ότι αυτά επηρεάζουν άμεσα και τη δημογραφική πορεία της χώρας.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους απευθυνόμενοι στον πρωθυπουργό, «με την παραπάνω διάταξη του άρθρου 25 του πιο πάνω σχεδίου νόμου επιχειρείται ένα ακόμη πλήγμα και μια επιδρομή εναντίον των πολυτέκνων και των τέκνων των πολυτέκνων, σε μια εποχή που η Ελλάδα μεταβάλλεται ταχύτατα σε μια χώρα γερόντων και ο κατήφορος της υπογεννητικότητας συνεχίζεται.

Για μια ακόμη φορά σας παραθέτουμε τα κάτωθι προς υπενθύμισή σας:

* Άρθρο 21, παρ. 2 και 5 του Συντάγματος που ορίζουν: "2. Πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα της ειδικής φροντίδας του κράτους. 5. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του κράτους...".

* Τις προεκλογικές σας υποσχέσεις για στήριξη των πολυμελών οικογενειών, επίλυσης των προβλημάτων τους, αναγνωρίζοντας έτσι ότι οι πολύτεκνες οικογένειες επωμίστηκαν τα μεγαλύτερα βάρη και ότι υπήρξαν τα μεγαλύτερα θύματα της οικονομικής κρίσης.

* Το μήνυμα του προέδρου της Δημοκρατίας, όπου αναφέρει ότι "οι πολιτειακοί θεσμοί, καθένας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, οφείλουν να συνειδητοποιούν, διαρκώς και εμπράκτως, ότι η προστασία της πολύτεκνης οικογένειας συνιστά συνταγματικώς κατοχυρωμένη υποχρέωσή τους. Συγκεκριμένα, κατά τις διατάξεις του άρθρου 21, παρ. 2 του Συντάγματος, οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος".

Το χρέος αυτό καθίσταται σήμερα τόσο περισσότερο επιτακτικό, θεσμικώς και πολιτικώς, όσο αποτελεί αυτονόητη και αυταπόδεικτη πλέον αλήθεια το ότι ένας από τους βασικούς παράγοντες, λόγω της ευεργετικής επιρροής των οποίων δεν έχει επέλθει στη χώρα μας ρήξη του κοινωνικού ιστού εξαιτίας της βαθιάς, μακράς και επώδυνης οικονομικής κρίσης, είναι η οικογένεια, κυρίως δε η πολύτεκνη οικογένεια».

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις: Καμία ανοχή στην αντιπολυτεκνική πολιτική»

Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν με αφορμή την «απαράδεκτη και αντισυνταγματική» αυτή εξέλιξη, όπως λένε οι πολύτεκνοι, είναι «καμία ανοχή από τις 205.000 πολύτεκνες οικογένειες της χώρας, καμία αναμονή και συναίνεση στη σημερινή αντιπολυτεκνική πολιτική, που είναι συνέχεια και επέκταση της προηγούμενης.

Τονίζοντας εξάλλου πως έχουν πλέον φτάσει στα όριά τους, οι εκπρόσωποι των πολυτέκνων σημειώνουν πως θα αγωνιστούν μαζικά και δραστικά, ενισχύοντας το πολυτεκνικό κίνημα, οικοδομώντας και ενδυναμώνοντας την κοινωνική συμμαχία που πιστεύουν πως υπάρχει στον κοιμώμενο γίγαντα, το λαό, για να βρεθούν σε αποτελεσματική άμυνα «στην επιχειρούμενη αντιπολυτεκνική επίθεση» και να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους, όπως καταλήγουν.

Ρεπορτάζ: Μαρία Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια