default-image

Υπερσύγχρονος βιοκλιματικός βρεφονηπιακός σταθμός

Κρήτη
Υπερσύγχρονος βιοκλιματικός βρεφονηπιακός σταθμός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου κόβουν την κορδέλα στο νέο υπερσύγχρονο βιοκλιματικό βρεφονηπιακό σταθμό στο προάστιο της Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου.

Ο νέος Βρεφονηπιακός σταθμός έρχεται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, φιλοξενώντας συνολικά 110 βρέφη και νήπια, εκ των οποίων οι εννιά θέσεις αφορούν άτομα με ειδικές ανάγκες.

Οι εργασίες κατασκευής του ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2014 ενώ ολοκληρώθηκαν το Καλοκαίρι του 2016.

Καλύπτει 1.100 τ.μ. σε 800 τ.μ. οικόπεδο

Κατασκευάστηκε με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, με τους πολίτες να ξεναγούνται στους σύγχρονους χώρους του βρεφονηπιακού σταθμού.

Η χαρά ήταν διπλή  καθώς τα εγκαίνια συνέπεσαν με τη γιορτή της Αγίας Αικατερίνης της Μεγαλομάρτυρος και προστάτιδας της συνοικίας.

Την ικανοποίηση της εκφράζει  η Δημοτική Παράταξη «Ηράκλειο Ανοιχτοί Ορίζοντες», η οποία σε ανακοίνωση της,  επισημαίνει ότι:

«Το έργο που κτίστηκε σε οικόπεδο του Δήμου εκτάσεως 797 τ.μ. είχε μελετηθεί από τη Δημοτική Αρχή του Γιάννη Κουράκη στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου Προγράμματος κάλυψης των αναγκών του Δήμου σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

»Πρόκειται για ένα βρεφονηπιακό σταθμό κόσμημα, δυναμικότητας αρκετών παιδιών και ΑΜΕΑ,  που εκτός των αιθουσών, διαθέτει πλήθος βοηθητικών χώρων γεγονός που του επιτρέπει να λειτουργεί με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, παρέχοντας στα παιδιά υψηλού επιπέδου φροντίδα.

Η σύμβαση ανέγερσης είχε υπογραφεί στις 30-12-2013 από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, και απέβλεπε στο να καλύψει τις ανάγκες μιας  λαϊκής περιοχής που είχε απόλυτη ανάγκη ένα τέτοιο έργο.

Η κατασκευή του σταθμού απέδειξε επίσης, ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, όταν υπάρχει πρόβλεψη, σωστός σχεδιασμός, και τεκμηριωμένη διεκδίκηση μπορούν να επιτευχθούν πολλά, ακόμα και ''μικρά θαύματα'' όπως ο συγκεκριμένος Σταθμός».

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News