default-image

Ο θείος Σκρουτζ είναι στο Ηράκλειο

Πολιτισμός
Ο θείος Σκρουτζ είναι στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Ηράκλειο, με το αριστούργημα του Κάρολου Ντίκενς "Ο μαγικός κόσμος του Σκρουτζ" και πρωταγωνιστή το δημοφιλή ηθοποιό Χάρη Ρώμα, βρίσκεται το Σαββατοκύριακο η θεατρική παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου.

Μικροί και μεγάλοι είχαν το Σάββατο αλλά έχουν και σήμερα  στις 6 το απόγευμα την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πραγματικά μαγικό θέαμα στο κινηματοθέατρο "Αστόρια".

Ο αγαπημένος ηθοποιός ενσαρκώνει το γνωστό ήρωα του Άγγλου θεατρικού συγγραφέα, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς όλων των εποχών. Έτσι, λοιπόν, το έργο αυτό εγκαινιάζει μια ιδιαίτερη πρωτιά για τον Χάρη Ρώμα, εφόσον για πρώτη φορά θα παίξει ο ίδιος σε παιδική θεατρική παράσταση!

Ύστερα από δέκα χρόνια ενασχόλησής του με το θέατρο για τα παιδιά (πότε ως σκηνοθέτης και πότε ως συγγραφέας), τώρα αναλαμβάνει να υποδυθεί τον Σκρουτζ, απαιτητικό ρόλο που έχουν παίξει στο παρελθόν μυθικοί πρωταγωνιστές, όπως ο Άλμερτ Φίνεϊ, ο Τζορτζ Σκοτ και ο Μάικλ Κέιν!

Μαζί του θα παίξουν οι ταλαντούχοι ηθοποιοί Κατερίνα Αναστασίου, Διονύσης Στραβοράβδης, Βαγγέλης Δουκουτσέλης και Μαρία Κοκολάκη, ενώ το δυναμικό στελεχώνουν δημοφιλείς συνεργάτες, όπως ο Γιάννης Ζουγανέλης, που έγραψε τη μουσική, και ο Φώτης Μεταξόπουλος, που καθοδήγησε το θίασο χορευτικά. Το θίασο επιμελήθηκε ενδυματολογικά η Σήλια Δεμίρη, ενώ το κοστούμι του κ. Χάρη Ρώμα έφτιαξε ο ιταλικός οίκος Ι Sarti di Milano.

Στα τραγούδια ακούγονται οι φωνές του βαρύτονου Τίμου Σιρλατζή και της σοπράνο Πένυς Δεληγιάννη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Προπωλούνται εισιτήρια στο ταμείο του κινημαθεάτρου (προπώληση 8 ευρώ, ταμείο 10 ευρώ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News