default-image

Συνέχεια στις "μακάβριες" φάρσες σε ηλικιωμένους

Κρήτη
Συνέχεια στις "μακάβριες" φάρσες σε ηλικιωμένους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν την μακάβρια "φάρσα" τους, ασυνειδήτοι, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα καλούν τηλεφωνικά  σε σπίτια κυρίως ηλικιωμένων, τους οποίους αναστατώνουν,  λέγοντάς τους ότι τα παιδιά τους ενεπλάκησαν σε τροχαία ατυχήματα και πως για να γλιτώσουν τη φυλακή, θα πρέπει να τους δώσουν χρήματα.

Το θέμα έχει λάβει σοβαρές διαστάσεις αν υπολογίσει κανείς ότι μια τέτοια διατύπωση σε έναν ανυποψίαστο ηλικιωμένο μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα ακόμη και στην υγεία του. Όπως μάλιστα εξηγεί ο ψυχολόγος κ. Νίκος Παπανικολάου στο neakriti.gr "μια τέτοια πληροφορία μπορεί να αναστατώσει σημαντικά έναν ηλικιωμένο ο οποίος μπορεί να αντιμετωπίζει για παράδειγμα προβλήματα με την καρδιά ή και το ζάχαρό του. Κάτι τέτοιο δεν είναι αστείο και θα πρέπει οι άνθρωποι που έχουν δικούς τους συγγενείς ηλικιωμένους,  που υπό συνθήκες θα μπορούσαν να γίνουν τα "θύματα" των επιτήδειων φαρσέρ, να τους έχουν επαρκώς ενημερωμένους προκειμένου να αποφύγουν την αρχική αναστάστωση".

Όπως τόνισε ο κ. Παπανικολάου είναι σημαντικό αυτοί που παίρνουν τηλέφωνο και ενοχλούν, να μην αντιλαμβάνονται ότι προκαλούν αναστάτωση στους ηλικιωμένους, καθώς αυτό είναι που δίνει τροφή στο να συνεχίσουν τις κλήσεις.

Αν και σε όλα τα τηλεφωνήματα κοινή συνισταμένη είναι τα χρήματα που ζητούν για να μην κάνουν μηνύσεις στα παιδιά των ηλικιωμένων (που υποτίθεται ότι είναι οι υπεύθυνοι τροχαίων ατυχημάτων), εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχει διευκρινιστεί αν κάποιος όντως έδωσε χρήματα.

Με δεδομένο δε ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για καταβληθέντα χρήματα, την ώρα που όμως συνεχίζονται οι περίεργες αυτές κλήσεις, οι αρχές που παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να μην πρόκειται για σπείρα με σκοπό την εξαπάτηση με σκοπό το όφελος, αλλά κάποια άτομα που περισσότερο στοχεύουν στο να δημιουργήσουν αναστάτωση σε εοικογένειες, με τη μορφή φάρσας.

Τα περιστατικά πάντως αφορούν όλη την Κρήτη και πλέον η συχνότητά τους έχει ήδη ενεργοποίήσει τις αρχές που διερευνά όλες της πτυχές της υπόθεσης, ενώ ζητά από τους ηλικιωμένους που δέχονται τέτοια τηλεφωνήματα να ενημερώνουν την Αστυνομία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News