default-image

"Σαρώνει" το ενδιαφέρον για τα ένστολα επαγγέλματα

Κρήτη
"Σαρώνει" το ενδιαφέρον για τα ένστολα επαγγέλματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί εδώ και αρκετά χρόνια τα ένστολα επαγγέλματα να κερδίζουν έδαφος, ωστόσο στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης αυτή η τάση έχει ακόμη περισσότερο ενισχυθεί.

Το ενδιαφέρον μάλιστα είναι τόσο έντονο και όχι ευθυγραμμισμένο με τις διαθέσιμες θέσεις, με αποτέλεσμα στις περιπτώσεις που η επιλογή ενός ένστολου επαγγέλματος σχετίζεται άμεσα με την εισαγωγή σε μια πανεπιστημιακή σχολή (πχ Στρατιωτικές σχολές, Σχολές Αστυνομίας κλπ), αυτές να εμφανίζουν άνοδο σε ότι έχει να κάνει με τα μόρια εισόδου.

Για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των ενδιαφερομένων μάλιστα η  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου στο πλαίσιο του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, διοργάνωσε ημερίδες για τα ένστολα επαγγέλματα, με σκοπό μαθητές να ενημερωθούν για τις επαγγελματικές προοπτικές μιας τέτοιας επιλογής.

Η ημερίδα με τίτλο ''Ένστολα επαγγέλματα - πρόσβαση - σπουδές και σταδιοδρομία'', πραγματοποιήθηκε στο 11 λύκειο ηρακλείου, ωστόσο έχουν προηγηθεί ενημερωτικές ημερίδες σε Μοίρες και Αρκαλοχώρι.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ηρακλείου, στο πλαίσιο του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, διοργάνωσε τις ημερίδες, με τη σύμπραξη της Αστυνομικής Διεύθυνσης, του λιμεναρχείου, της Πυροσβεστικής, της 133 Σμηναρχίας Μάχης και της Σ.Ε.Α.Π Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News