Ειδήσεις

Αποκαλύψεις για τον Κάστρο από τον ανιψιό του στην ΚΡΗΤΗ TV

Tι είχε αποκαλύψει για τον αείμνηστο Φ. Κάστρο,τη σχέση με τον αδερφό του, τις δολοφονικές απόπειρες και το σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

Ο θάνατος του Φιντέλ Κάστρο σηματοδοτεί ενα «τέλος εποχής» για την Κούβα καθώς υπήρξε ένας χαρισματικός ηγέτης με φανατικούς υπέρμαχους αλλά και πολέμιους. Άγνωστες πτυχές της ζωής του «κομαντάντε» είχε φωτίσει ο ανιψιός του, Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν ,που είχε βρεθεί στην Κρήτη τον Ιανουάριο του 2015 και ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Αντιθέσεις» της ΚΡΗΤΗ TV με το Γιώργο Σαχίνη.

Ο γνωστόςκουβανός πολιτικός ,στρατιωτικός και γιος του σημερινού ηγέτη της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, είχε αποκαλύψει λεπτομέρειες για τις σχέσεις των δύο αδερφών Κάστρο, παρουσίασε σπάνιο φωτογραφικό υλικό του μεγάλου ηγέτη και μίλησε για τη ζωή και το όραμά του.

Δείτε τι είπε για τον Φιντέλ Κάστρο

>> ΔΙΑΒΑΣΤE: Ο ΑΝΙΨΙΟΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤV

Προσπάθησαν 650 φορές να τον δολοφονήσουν

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στη ζωή του ηγέτη και τις τότε σχέσεις των δύο αδερφών «ο Φιντέλ ήταν αρχηγός της επανάστασης και θα συνεχίσει να είναι. Ο Ραούλ δεν ήταν μόνο αδελφός αλλά έμπιστος φίλος. Προσπάθησαν να δολοφονήσουν 650 φορές το Φιντέλ Κάστρο. Κάθε φορά λένε ότι πέθανε και άλλες ιστορίες…»

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΦΥΓΕ Ο ΚΟΜΑΝΤΑΝΤΕ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ

Δείτε τη συνέντευξη

Τον κέρασαν τσικουδιά

Ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, συνοδευόμενος από συνεργάτες του και Κρητικούς που έχουν μαζί του σχέση αγάπης και φιλίας, βρέθηκε και στις εγκαταστάσεις του ομίλου της "ΚΡΗΤΗ TV" και ξεναγήθηκε στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη».Επισκέφθηκε χώρους του σταθμού, αλλά και της εφημερίδας "Ν. Κρήτη", ενώ στο τυπογραφείο οι εργαζόμενοι είχαν υποδεχτεί με μεγάλη εγκαρδιότητα και κέρασαν τσικουδιά αυτόν και τη συνοδεία του.

Επιμέλεια :Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια