Ειδήσεις

Βάρκα με 42 πρόσφυγες και έγκυο στην Ιεράπετρα- video-pics

Στο μικρό κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας μεταφέρονται με λεωφορεία 42 παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι βρέθηκαν σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο 35 μίλια νότια της Ιεράπετρας.

Στο μικρό κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας μεταφέρονται με λεωφορεία 42 παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι βρέθηκαν σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο 35 μίλια νότια της Ιεράπετρας.

Ο καπετάνιος του πλοιαρίου εξέπεμψε SOS καθώς είχε μείνει ακυβέρνητο το σκάφος του με αποτέλεσμα να στηθεί μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το λιμεναρχείο Ιεράπετρας τα ξημερώματα.

Μετά από λίγη ώρα σκάφος του λιμενικού προσέγγισε το στίγμα, πήρε τους 42 παράνομους μετανάστες και άφησε ακυβέρνητο στο πέλαγος το ιστιοφόρο.

Στις 9 το πρωί έφτασαν στο λιμάνι της Ιεράπετρας, επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και από εκεί μεταφέρθηκαν στο σχολικό κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας όπου έχουν κινητοποιηθεί για την υποδοχή και τη φιλοξενίας τους όλες οι κοινωνικές δομές της περιοχής με πρώτο το περιφερειακό τμήμα Ιεράπετρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Σύριοι και Πακιστανοί

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο neakriti.gr ο πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Ιεράπετρας του ΕΕΣ Ανδρέας Μαμαντόπουλος οι μετανάστες που ήδη φιλοξενούνται στο μικρό σχολικό κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας είναι 40 Πακιστανοί και 2 Σύριοι. Το ιστιοφόρο Amore Mio είχε εντοπιστεί από τα μεσάνυχτα να πλέει ακυβέρνητο και να ζητάει βοήθεια.

Οι περισσότεροι νέοι άνδρες και μία γυναίκα εγκυμονούσα

41 είναι έφηβοι και νέοι άνδρες (δηλαδή πάνω από 20), ενώ μεταξύ τους βρίσκεται και μία εγκυμονούσα γυναίκα, η οποία για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Οι Ερυθροσταυρίτες είχαν κινητοποιηθεί από τις 5 τα ξημερώματα και είχαν προετοιμάσει την υποδοχή των μεταναστών μεταφέροντας στρώματα και ρουχισμό στο σχολικό κλειστό γυμναστήριο.

Είδη πρώτης ανάγκης και περίθαλψη

Με την άφιξη τους παρέλαβαν χυμούς και σάντουιτς τα οποία πρόσφερε η Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας. Για την καλύτερη φιλοξενία τους τονίζει ο κ. Μαμαντόπουλος ότι θα χρειαστεί ψωμί, ζάχαρη και τσάι. Ο Δήμος Ιεράπετρας ανέλαβε τη φροντίδα σε είδη υγιεινής, ενώ η Ελληνική Αστυνομία θα κανονίσει για τη διατροφή τους όσες μέρες χρειαστεί να μείνουν εδώ.

«Τους παραλάβαμε σε καλή κατάσταση. Δεν είναι βρεγμένοι, έχουν μαζί τους βαλίτσες και σακβουαγιάζ με τα προσωπικά τους είδη. Δε θα χρειαστούν ρουχισμό. Φαίνεται ότι όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους», σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μαμαντόπουλου.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Σχόλια