Ειδήσεις

Δίνουν μόνο... Αγάπη δίχως ανταλλάγματα (video)

4 χρόνια, 12.523 μέλη, 250 οικογένειες ωφελούμενες. Μέσα σε αυτή τη φράση βρίσκεται το νόημα της εθελοντικης δράσης της Κίτρινης Αποστολής

4 χρόνια, 12.523 μέλη,  250 οικογένειες ωφελούμενες. Μέσα σε αυτή τη φράση εσωκλείεται το νόημα της εθελοντικης δράσης  της Κίτρινης Αποστολής που σε λίγο καιρό κλείνει 4 χρονια διαδικτυακής παρουσίας στο Facebook έχοντας όμως καταφέρει απανωτά θαύματα και κυρίως να χαρίσει χαμόγελα σε ανθρώπους που η ζωή έπαψε να τους χαμογελά για διάφορου΄ς λόγους κυρίως λόγω κρίσης.

Ο εμπνευστής της ομάδας, με ένα κείμενο στη σελίδα της Κίτρινης Αποστολής αναφέρεται στο έργο που έχει επιτευχθεί με σύνθημα πλέον ¨Τίποτα δεν είναι απίθανο¨ καθώς ούτε ο ίδιος περίμενε ότι την πρωτοβουλία του αυτή θα αγκάλιαζαν χιλιάδες κόσμου γνωστοί και άγνωστοι μεταξύ τους οι οποίοι είτε χαρίζοντας, είτε προσφέροντας, έγιναν κρίκοι μία ανθρώπινης αλυσίδας που δεν έχει προηγούμενο.

Ο Δημήτρης Αποστολάκης και οι συνεργάτες του φιλοξενήθηκαν και στην εκπομπή ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ της ΚΡΗΤΗ- TV αναφερόμενοι στο έργο της ομάδας που πλέον έχει γίνει μία τεράστια οικογένειας από τη μία άκρη του νησιού στην άλλη, ξεπερνώντας ακόμη και τα όρια της Κρήτης αλλά και της Ελλάδας

Παρακολουθήστε το video από την εκπομπή ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ενώ ακολουθεί η ανάρτηση στο Facebook του Δημήτρη Αποστολάκη :

Μόνο αγάπη!!!!

"Καλησπέρα σε όλους και όλες!! Αισθάνομαι την ανάγκη να πω μερικά πράγματα για την ομάδα!! Σε 1 μήνα συμπληρώνονται 4 χρόνια από τότε που ξεκίνησε η δράση της και όλα μοιάζουν τόσο διαφορετικά από τότε!!! Στην πρώτη μας δράση, είχαμε βοηθήσει 25 οικογένειες τα Χριστούγεννα του 2012. Τέσσερα χρόνια αργότερα και ενώ η κρίση μαστίζει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας έχουμε φτάσει να βοηθάμε γύρω στις 250 οικογένειες!!

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πάρα πολλά όσο αφορά το πόσοι πολλοί τρόποι υπάρχουν για να βοηθηθεί μια οικογένεια!! Θέλω να διαβεβαιώσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που ακολουθούν την Κίτρινη Αποστολή ότι το πιο σημαντικό πράγμα που θέλουν οι οικογένειες είναι τα τρόφιμα και αυτά πηγαίνουν 1000% σε αυτούς που τα χρειάζονται!!

Και πως θα μπορούσε να γινόταν διαφορετικά, να καταβάλουμε τόσο μεγάλη προσπάθεια και να τα δίνουμε σε ανθρώπους που δεν τα έχουν ανάγκη!!Θα ήταν τελείως διαστροφικο!

Θέλω να πω ότι το 50 % των οικογενειών που βοηθάμε δεν έχουν καμία σχέση με διαδίκτυο και facebook, και αφορούν ανθρώπους τρίτης ηλικίας παμπτωχους, και μονογονεϊκές οικογένειες!! Το άλλο ζήτημα που αφορά την σελίδα της Κίτρινης Αποστολής στο facebook μπορούν άνθρωποι να δώσουν κάτι που δεν χρειάζονται ή να ζητήσουν κάτι που χρειάζονται!! Όταν κάποιος θέλει να δώσει κάτι σημαντικό.....έχουμε πει και πολλές φορές στο παρελθόν μπορεί να συμβουλευτεί τους διαχειριστές της ομάδας!! Λιτσα Ασσαριωτη, Νικήτας Διαλυνάς, Dimitris Apostolakis, κατα πόσο υπάρχει ανάγκη σε αυτόν που το ζητάει!!! Επειδή όλη αυτή η προσπάθεια είναι 100% ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ και όλοι οι άνθρωποι που είμαστε στην κίτρινη αποστολή για να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας και αφιερώνουμε αρκετό χρόνο από την προσωπική μας ζωή, μπορεί να κάνουμε και λάθη!!

Αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι η φτώχεια πλέον έχει αγγίξει πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού και τίποτα πλέον δεν είναι απίθανο για οποιαδήποτε οικογένεια!! Το ότι σε μία τέτοια ομάδα με τόσα πολλά μέλη, σίγουρα θα υπάρχουν και επιτήδειοι που θα θέλουν να την εκμεταλλευτούν!!

Αλλά δεν θα διστάσουμε να τους διαγράψουμε απο την ομάδα ( το έχουμε κάνει ήδη σε αρκετούς)!! Και επειδή κάποια άτομα σε κάποιες αναρτήσεις ζητάνε συνέχεια.....τους έχουμε κάνει μία σύσταση.....αλλά το ότι έχουν ανάγκη, είναι σίγουρο!! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας και καλό βράδυ!!!"

Επιμέλεια: Βάλια Μπούη

Σχόλια