Ειδήσεις

Στα "μαλακά" για την παράνομη κατακράτηση στη Μεσαρά

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή επέβαλε τελικά την Πέμπτη (24/11) το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης στον κάθε έναν από τους δύο κατηγορούμενους που δικάζονταν για την ολιγόωρη περιπέτεια ενός Ρεθυμνιώτη, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2012, είχε κρατηθεί «όμηρος» σε χωριό της Μεσαράς, όπου είχε μεταβεί με τον αδερφό του, προκειμένου να βρουν τα πρόβατα του τελευταίου, που είχαν κλαπεί.

Το Δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία με την οποία βαρύνονταν οι δύο άνδρες από «αρπαγή», που είναι κακούργημα, σε παράνομη κατακράτηση, που συνιστά πλημμέλημα κι έτσι οι κατηγορούμενοι ηλικίας, 27 και 64 ετών, έπεσαν στα «μαλακά».

Αμφότεροι οι κατηγορούμενοι δεν αποδέχτηκαν πάντως την κατηγορία. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκαν ότι πήγαν στο σημείο όπου βρισκόταν το φερόμενο θύμα και αφού τον ρώτησαν αν χρειαζόταν βοήθεια, στη συνέχεια αποχώρησαν.

Σημειώνεται ότι το Δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή φυλάκισης σε χρηματική ποινή, προς 5 ευρώ ημερησίως. Εξάλλου, τόσο ο 27χρονος, όσο και ο 64χρονος άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Σχόλια