default-image

Λάδι: Απο 3-4 ευρώ οι πρώτες τιμές στην αγορά της Κρήτης

Κρήτη
Λάδι: Απο 3-4 ευρώ οι πρώτες τιμές στην αγορά της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν και μεμονωμένες, πολύ ενδεικτικές της φετινής κατάστασης είναι οι τιμές παραγωγού ελαιολάδου που αποκαλύπτει σήμερα το neakriti.gr και οι οποίες κυμαίνονται από 3 μέχρι και 4 ευρώ το κιλό, στην οξύτητα 0,3.Οι περισσότερες περιπτώσεις, αφορούν σε αγορές ελαιολάδου στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, με μία μέση τιμή παραγωγού στην παρούσα φάση τα 3,30 ευρώ το κιλό και με ανοδικές τάσεις.

Στο μεταξύ, όλοι βρίσκονται με το ενδιαφέρον στραμμένο στην εκδήλωση της ΕΑΣΗ ΑΒΕΕ στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, αφού η οργάνωση θα καθορίσει τις τιμές με τις οποίες θα κάνει παρέμβαση στην αγορά και σίγουρα θα είναι πιο αντιπροσωπευτικές για την κατάσταση που επικρατεί, καθώς η ΕΑΣΗ θα παρέμβει, ασφαλώς, για μεγάλες ποσότητες και θα επηρεάσει τις εξελίξεις.

Την ίδια ώρα μεγάλη είναι η καταστροφή του ελαιοκάρπου από τις κακές καιρικές συνθήκες και το δάκο, κάτι που σύμφωνα με τους ελαιοπαραγωγούς, δεν έχει προηγούμενο. Η χρονιά εξελίσσεται ως χειρότερη ακόμα και από την ελαιοκομική περίοδο του 2013.

Ρεπορτάζ: Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News