default-image

Έρχεται βαρυχειμωνιά στην Κρήτη

Κρήτη
Έρχεται βαρυχειμωνιά στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έτοιμοι να ανάψουν τζάκια και καλοριφέρ, αν δεν το έχουν πράξει ήδη, είναι οι Κρητικοί αφού το κρύο δεν έχει κάνει ακόμα έντονα την εμφάνισή του. Ο χειμώνας μας δείχνει όμως τα «δόντια» του αφού λίγο πριν μας «αποχαιρετήσει» ο Νοέμβρης, έρχεται σύμφωνα με τις προβλέψεις βαρυχειμωνιά.

Αρχικά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες και οι καλές καιρικές συνθήκες θα είναι σύμμαχος για τις εξορμήσεις, ενώ στη συνέχεια ο υδράργυρος θα κάνει βουτιά την Τρίτη, προκαλώντας για άλλη μια φορά σύγχυση για τις απότομες αλλαγές και τα τερτίπια του καιρού.

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου περιμένουμε ραγδαία επιδείνωση με κύριο χαρακτηριστικό: βροχοπτώσεις , κρύο και πτώση της θερμοκρασίας .Πάντως η Κρήτη δεν θα ντυθεί ακόμα στα «λευκά» αφού οι πρώτες ενδείξεις δεν αναφέρουν χιονοπτώσεις ούτε καν στα ορεινά.

Νοτιάδες τη Δευτέρα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστα Λαγουβάρδο που μίλησε στο neakriti.gr "περιμένουμε σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία επιδείνωση του καιρού σε όλη την Ελλάδα από τη Δευτέρα και μετά και κύμα κακοκαιρίας. Στη χώρα θα κυριαρχήσουν νοτιάδες και θα σημειωθούν βροχές, ενώ πιθανολογούμε ότι στην Κρήτη οι βροχοπτώσεις θα είναι ασθενείς. Πιο έντονα τα θα είναι τα φαινόμενα στην ηπειρωτική χώρα".

Καταιγίδες και βοριάδες την Τρίτη

Όπως εκτιμά ο κ.Λαγουβάρδος καθώς είναι ακόμα νωρίς για ακριβείς προβλέψεις "καθώς το σύστημα δηλαδή το βαρομετρικό χαμηλό θα αρχίσει να κινείται προς τα ανατολικά την Τρίτη, οι άνεμοι σιγά-σιγά θα στραφούν σε βοριάδες με σημαντική ενίσχυση. Πρόκειται για το λεγόμενο "καιρό βορείου ρεύματος". Οι άνεμοι θα είναι από θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις και στην Κρήτη. Άρα θα υπάρξουν και βροχοπτώσεις στο νησί. Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά ωστόσο και πάλι η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι περίπου14 βαθμοί Κελσίου".

Εξασθένιση των ανέμων αλλά και των έντονων φαινομένων των φαινομένων από την Τετάρτη και μετά. Ωστόσο όπως διευκρινίζεται είναι ακόμα αρκετά νωρίς για πιο αναλυτικά στοιχεία.  

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News