Ειδήσεις

Ξανά ένοχος ο γιατρός για το θάνατο της 33χρονης εγκύου

Ένοχος κρίθηκε πριν από λίγη ώρα από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης ο τότε διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στην εκδίκαση –σε δεύτερο βαθμό.

Ένοχος κρίθηκε πριν από λίγη ώρα από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης ο τότε διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στην εκδίκαση -σε δεύτερο βαθμό- της υπόθεσης του θανάτου της 33χρονης Μαρίας Βουλγαρίδη-Θεοδοσάκη, η οποία είχε ξεψυχήσει τον Απρίλιο του 2009, μαζί με το αγέννητο αγοράκι της.

Στον αντίποδα, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε αθώους τη γιατρό που βρισκόταν σε εφημερία ετοιμότητας, αλλά και τον ειδικευόμενο γιατρό, που είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΧΑΜΟΣ ΤΗΣ ΕΓΚΥΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΓΕΝΝΗΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο καταδίκασε τον πρώην διευθυντή της Γυναικολογικής Κλινικής για την πράξη της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ωστόσο τον αθώωσε για την δεύτερη πράξη που του αποδιδόταν, αυτήν της παράβασης καθήκοντος.

Να σημειωθεί ότι δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, όπως και πρωτόδικα, και τελικά του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών με τριετή αναστολή.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια