Ειδήσεις

Άνεργη, με χρέος 100.000 ευρώ, κατάφερε να χαμογελάσει ξανά

Μια 36χρονη άνεργη δανειολήπτρια, με μηδενικό εισόδημα και χρέος πάνω από 100.000 ευρώ, κατάφερε να χαμογελάσει ξανά, χάρη στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Μήνυμα αισιοδοξίας, έφερε η Προσωρινή Διαταγή, σε άνεργη δανειολήπτρια και κάτοικο της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πλατανιά, με ακίνητη περιουσία, που χορήγησε το Ειρηνοδικείο των Χανίων, όπου όρισε, «μηδενικές δόσεις», για συνολικό χρέος 107.758,15 ευρώ, σε δύο τράπεζες, καθώς και διάσωση του συνόλου της περιουσίας της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών:

Η γυναίκα, ηλικίας 36 ετών, είναι άνεργη οφειλέτρια, μέλος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και είναι έγγαμη χωρίς παιδιά.

Το συνολικό χρέος της αγγίζει τα 107.758,15  ευρώ, σε δύο τράπεζες.

Η οφειλέτρια διαθέτει μηδενικό εισόδημα, από οιαδήποτε πηγή και επιβιώνει από το εισόδημα των 564,38 ευρώ του εποχιακά εργαζομένου συζύγου της.

Τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει η οφειλέτρια, είναι μια διώροφη κατοικία 93,04 τετραγωνικών μέτρων ο κάθε όροφος, σε οικόπεδο 518 τετραγωνικών μέτρων ιδιοκτησίας της ίδιας κατά 100%, καθώς και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Το Ειρηνοδικείο Χανίων, αφού έλαβε υπόψη του το περιεχόμενο της αίτησης και αυτά που εξέθεσαν προφορικά οι πληρεξούσιοι δικηγόροι και τα επιδειχθέντα έγγραφα, της χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, με το παρακάτω περιεχόμενο:

1) Δέχεται το αίτημα χορήγησης, Προσωρινής Διαταγής.

2) Διατάσσει την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, κατά της αιτούσας

3 )Διατάσσει την διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας της, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης

4) Ορίζει μηδενικές δόσεις για το διάστημα από την δημοσίευση της παρούσας και για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών. Νέα δικάσιμος ορίζεται η 13-5-2017

Συμπερασματικά, για την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η χορηγηθείσα Προσωρινή Διαταγή, από το Ειρηνοδικείο Χανίων είναι σημαντική, για τη δανειολήπτρια, είναι σύμφωνα με τις διατάξεις και το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη, (ν.3869/2010) καθώς η δικαστής κατανοώντας  την οικονομική δυσκολία που βιώνει η οικογένεια της οφειλέτριας, αφού καλείται να επιβιώσει με  το ελάχιστο εισόδημα  του μισθού του συζύγου της, δέχτηκε την αίτηση εντάσσοντας την στην εν λόγω νομοθεσία και διατάζοντας στην μη καταβολή δόσεων.  

Σχόλια