default-image

Πλησιάζει πολικό ψύχος από Ρωσία, ποιες περιοχές θα πλήξει

Κρήτη
Πλησιάζει πολικό ψύχος από Ρωσία, ποιες περιοχές θα πλήξει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με χιόνια και δριμύ ψύχος θα μας αποχαιρετήσει ο Νοέμβριος, καθώς ψυχρές αέριες μάζες καταφθάνουν από τη Σιβηρία.

Μάλιστα, οι μέχρι στιγμής προβλέψεις κάνουν λόγο για χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αθήνα ενώ αλώβητη φαίνεται προς το παρόν να βγαίνει η Κρήτη.

Σύμφωνα με το Greek-weather.org, φαίνεται ότι θα χιονίσει αρκετά σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Θράκης, της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, της ανατολικής Ηπείρου, της βόρειας κυρίως Θεσσαλίας, αλλά και της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και της κεντρικής ορεινής και ημιορεινής Πελοποννήσου.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ  ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Βάση του τελευταίου «τρεξίματος» των μοντέλων πρόβλεψης καιρού, λιγότερες χιονοπτώσεις φαίνεται να δέχονται οι πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, ενώ θα σημειωθεί και ισχυρός παγετός με θερμοκρασίες που στην ορεινή και ημιορεινή ηπειρωτική χώρα, δεν αποκλείεται να πέσουν και στους -20 βαθμούς Κελσίου.

Μία τέτοια ψυχρή εισβολή είναι σπάνια γι' αυτή τη χρονική περίοδο που διανύουμε, με το βαρύ χειμώνα να μπαίνει από νωρίς φέτος.Το φαινόμενο ίσως έχει και συνέχεια μέσα στο πρώτο μισό του Δεκέμβρη μιας και τα μοντέλα πρόβλεψης καιρού θέλουν διαδοχικές ψυχρές εισβολές και μετά τις 3-4 Δεκεμβρίου.

Στην Αττική, σύμφωνα πάντα με το Greek-weather.org, περισσότερες πιθανότητες για χιονοπτώσεις έχουν οι περιοχές του Αγίου Στεφάνου, του Διονύσου, της Πεύκης, της Αγίας Παρασκευής, των Θρακομακεδόνων, της Κηφισιάς, του Γαλατσίου, του Αμαρουσίου, αλλά και του Χολαργού και του Χαλανδρίου. Σε αυτές τις περιοχές φαίνεται να υπάρχει πιθανότητα ως και 70-75% για να χιονίσει και γενικότερα να πέσουν νιφάδες.

Ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι 'βρισκόμαστε αρκετές ημέρες πριν το σημείο της καθόδου του ψύχους. Κάτι αρχίζει να... αχνοφαίνεται, αλλά θα μιλήσει μόνο όταν οι πιθανότητες επιβεβαίωσης ξεπεράσουν το 70%.Σήμερα βρισκόμαστε στο 50%", πρόσθεσε, τονίζοντας ότι την Παρασκευή (25/11/2016) θα είναι σε θέση να πει περισσότερα πράγματα για τον επερχόμενο χιονιά, ο οποίος θα αρχίσει από τα επόμενα 24ωρα να «σαρώνει» τη βόρεια και την κεντρική Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με τίτλο «τα σημερινά στοιχεία "χιονίζουν" μεγάλο τμήμα της χώρας μας την Τρίτη αλλά...», αναφέρει: "Και τα σημερινά στοιχεία λοιπόν επιμένουν για σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη σε όλη τη χώρα!Τα τελευταία μάλιστα τρεξίματα θέλουν μεγάλο μέρος της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας την Τρίτη να χιονίζεται για τα καλά!Η γνώμη μου πάντως συνεχίζει να είναι πως θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι και το Σάββατο για πιο ασφαλείς εκτιμήσεις όσον αφορά και στο κρύο και που θα είναι αυτό πιο τσουχτερό αλλά και από πλευράς φαινομένων (χιονιού, βροχής κλπ)"

Σε κάθε περίπτωση, οι μετεωρολόγοι εμφανίζονται ακόμα επιφυλακτικοί στις προβλέψεις τους για το πολικό αυτό ψύχος που πλησιάζει και την ένταση με την οποία θα «χτυπήσει» την Ελλάδα, καθώς βρισκόμαστε αρκετές ημέρες πριν την έλευσή του.

πηγη: newsbomb

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News