Ειδήσεις

Kαι μετά θάνατον "βασανίζεται" ο Κρητικός που δολοφονήθηκε

Ένα δράμα χωρίς τέλος ζει η οικογένεια Χριστοφάκη από τη στιγμή που «χάθηκε» ο 32χρονος που δολοφονήθηκε με 11 σφαίρες στη Γερμανία. "Παλεύει" με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για να επιστρέψει η σορός του άτυχου Κρητικού στα πάτρια εδάφη, ενώ τα έγγραφα χάθηκαν "μυστηριωδώς".

Ένα δράμα χωρίς τέλος ζει η οικογένεια Χριστοφάκη από τη στιγμή που «χάθηκε» ο 32χρονος που δολοφονήθηκε με 11 σφαίρες στη Γερμανία. Δεν έφτανε η αγωνία για την «τύχη» της 6χρονης κόρης που έμεινε πίσω και η θλίψη για την απώλεια του 32χρονου, τώρα παλεύει με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για να επιστρέψει η σορός του άτυχου Κρητικού στα πάτρια εδάφη και να τον "αποχαιρετήσουν" με αξιοπρέπεια.

   Από την πρώτη στιγμή το neakriti.gr έγραψε ότι το ποσό που απαιτείται για την μεταφορά της σορού από τη Γερμανία στην Κρήτη είναι τεράστιο και αναζητείται λύση, ενώ τα έγγραφα φαίνεται ότι έχουν χαθεί μυστηριωδώς γεγονός για το οποίο έχει ενοχοποιηθεί η σύζυγο του θύματος.  

Δεν το έχουν συνειδητοποιήσει οι γονείς

Όπως σημειώνει συγκλονισμένος ακόμα από τις εξελίξεις ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Σίβα και ξάδερφος του θύματος Aπόστολος Χριστοφάκης μιλώντας στο neakriti.gr «οι γονείς του θύματος είναι σε μια τραγική κατάσταση ,μια το πιστεύουν, μια δεν μπορούν να το πιστέψουν και μάλλον δεν έχουν συνειδητοποιήσει το θάνατό του . Μια κοινωνική λειτουργούς τους επισκέφθηκε και τους μίλησε καθώς χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη από όλους. Ο γιος τους βρίσκεται ακόμη στη Γερμανία για να φροντίσει για τη μεταφορά της σορού. Ο πατέρας του θύματος ζήτησε βοήθεια καθώς απαιτούνται πολλά χρήματα για τη μεταφορά της σορού και εγώ απευθύνθηκα στο δήμο Φαιστού .Απ'ότι ξέρουμε πάντως τα έγγραφα έχουν χαθεί.».

Έρανος για τα 7.000 - 8.000 ευρώ

Το θέμα τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Φαιστού που πραγματοποιήθηκε και σύμφωνα με το δήμαρχο Φαιστού Γιώργο Αρμουτάκη «συζητήσαμε το θέμα μετά από αίτημα να βοηθήσει ο δήμος οικονομικά στη μεταφορά της σορού του Αντώνη Χριστόφακη . Αποφασίσαμε πως σε ό,τι μπορούμε νομίμως να βοηθήσουμε, θα βοηθήσουμε. Δεν μπορούμε να χορηγήσουμε όλο το ποσό που είναι περίπου 7.000 -8.000 ευρώ αλλά ένα συμβολικό ποσό, όσο μας επιτρέψει ο νόμος γιατί είναι πολύπλοκες οι διαδικασίες. Η πρόταση η δική μου ήταν να συγκεντρωθεί το ποσό με έρανο και αυτό έχει ήδη ξεκινήσει με πρωτοβουλία της τοπικής κοινωνίας,  από τους πολίτες. Πάντως είναι λυπηρό γιατί είναι το τρίτο παιδί που χάνει γενικότερα η οικογένεια

«Το όπλο ήταν από την Κρήτη»

Ο δράστης πάντως εμμένει στην εκδοχή του και υποστηρίζει ότι πιέστηκε ασφυκτικά από τη σύζυγο του θύματος να δολοφονήσει τον 32χρονο. Σύμφωνα πάντα με το Γιώργο Βλαχόπουλο, δικηγόρο του 28χρονου καθ'ομολογίαν δράστη που μίλησε στο neakriti.gr « ο πελάτης μου ήταν ήρεμος άνθρωπος και δεν είχε καμία εκρηκτικότητα μέχρι στιγμής. Ερωτεύτηκε  τη σύζυγο του θύματος καθώς πάνω από 3χρόνια έμεναν όλοι κάτω από την ίδια στέγη πάντα σε φιλικό επίπεδο, αφού δεν είχε βρει σπίτι. Τα όπλο με το οποίο έγινε η πράξη, ήταν του θύματος και το είχε φέρει από την Κρήτη. Το φύλαγε ο πελάτης μου γιατί φοβόταν να το αφήσει στα χέρια του θύματος».

«Θέλησε να τον τιμωρήσει»

Όσο για τα όσα έχουν ακουστεί περί ύπαρξης δεύτερου όπλου, ο δικηγόρος του 28χρονου διαψεύδει όσα ειπώθηκαν σημειώνοντας «υπάρχουν δύο όπλα αλλά από λάθος στη διαδικασία της μετάφρασης κάποιοι κατάλαβαν ότι  χρησιμοποιήθηκαν δύο όπλα. Ένα χρησιμοποιήθηκε, με 11 σφαίρες .Ο πελάτης μου θέλησε να τιμωρήσει όπως πίστεψε το θύμα για όλες τις πράξεις στις οποίες είχε προβεί».

Μάλιστα στην απολογία του 28χρονου αφήνεται να εννοηθεί ότι η ερωμένη του και σύζυγος του θύματος δεν είχε μόνο μια εξωσυζυγική σχέση. Το neakriti.gr αναζήτησε τον/τη δικηγόρο της συζύγου του άτυχου Κρητικού η οποία κατηγορείται ότι σχεδίασε το έγκλημα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΟ ΟΠΛΟ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

 >> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΓΑΖΩΣΑΝ ΜΕ 11 ΣΦΑΙΡΕΣ

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια