default-image

Στην τελική ευθεία η δίκη για την αδικοχαμένη έγκυο

Κρήτη
Στην τελική ευθεία η δίκη για την αδικοχαμένη έγκυο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνει την Τετάρτη  η δίκη σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης του θανάτου της 33χρονης Μαρίας Βουλγαρίδη-Θεοδοσάκη, η οποία πριν από περίπου επτάμιση χρόνια ξεψύχησε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, μαζί με το αγέννητο αγοράκι της, ενώ ήταν ετοιμόγεννη. 

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης με την εξέταση των μαρτύρων. Εν συνεχεία, η Έδρα διέκοψε τη συνεδρίαση για την Τετάρτη, στις 9 το πρωί, οπότε και η διαδικασία θα συνεχιστεί με την κατάθεση ενός ακόμη μάρτυρα.

Εν συνεχεία, θα βρεθούν ενώπιον της Έδρας για να απολογηθούν οι τρεις κατηγορούμενοι. Πρόκειται για τον τότε Διευθυντή της Γυναικολογικής Κλινικής του Βενιζελείου, τη γιατρό που βρισκόταν σε εφημερία ετοιμότητας, καθώς κι έναν ειδικευόμενο -τότε- γιατρό. 

Και οι τρεις τους καταδικάστηκαν τον Ιούνιο του 2013 από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο για την πράξη της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ενώ ο διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής καταδικάστηκε επιπλέον και για παράβαση καθήκοντος. 

Στον τελευταίο επιβλήθηκε πρωτόδικα συνολική ποινή φυλάκισης 4,5 ετών, ενώ στη γιατρό που ήταν σε εφημερία ετοιμότητας επιβλήθηκε φυλάκιση 2 ετών. Τέλος, στον -τότε- ειδικευόμενο γιατρό επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους. Σημειώνεται ότι οι ποινές και των τριών καταδικασθέντων, ήταν με αναστολή.

Μετά τις απολογίες, ακολουθεί η εισαγγελική πρόταση, οι αγορεύσεις των συνηγόρων κι εκτός απροόπτου η έκδοση της απόφασης.

Το χρονικό της διπλής τραγωδίας

Το βράδυ της 27ης Απριλίου του 2009 κι ενώ βρισκόταν στον όγδοο μήνα της κύησης, η 33χρονη Μαρία εισήχθη στο Βενιζέλειο με συμπτώματα δύσπνοιας και αφόρητους πόνους. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η αδικοχαμένη νοσηλεύτρια είχε καταλάβει από την πρώτη στιγμή ότι ήταν ετοιμόγεννη. Μετά την εισαγωγή της στο Νοσοκομείο, η  κατάσταση της υγείας της 33χρονης γυναίκας χειροτέρευε ώρα με την ώρα  όλο και περισσότερο.

Όπως αναφέρεται μάλιστα στο κατηγορητήριο, η Βουλγαρίδη-Θεοδοσάκη, στις 6 τα ξημερώματα της 28ης Απριλίου, ζήτησε να τη «διασωληνώσουν γιατί αισθανόταν ότι πέθαινε». Τελικά, η άτυχη γυναίκα διασωληνώθηκε μετά τις 8.30 το πρωί. Στις 10 παρά τέταρτο, η 33χρονη φέρεται να μεταφέρθηκε τελικά στο χειρουργείο, προκειμένου να γεννήσει το αγοράκι της. Ωστόσο, η Μαρία δεν τα κατάφερε: Ξεψύχησε από καρδιακή ανακοπή εξαιτίας «πλήρους ρήξης της μήτρας». Δυστυχώς, εκτός από την αδικοχαμένη μάνα, δεν τα κατάφερε ούτε το μωράκι της…

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News